25/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (24/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη.

“Πάει πολύ τα στελέχη της Ν.Δ. να μιλούν για “παρακράτος”. Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”. Θυμόμαστε όλοι τις υποκλοπές Γρυλλάκη για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη και σήμερα έχουμε τον κ. Μιωνή για λογαριασμό του υιού Μητσοτάκη. Τα του “παρακράτους” τα επιστρέφουμε στη Ν.Δ..”

“Είχαμε έγκαιρα προτείνει τη λήψη οριζόντιων μέτρων για να μη δούμε αυτό που δυστυχώς τελικά βλέπουμε: επιχειρήσεις να κλείνουν, να απολύουν εργαζόμενους και να μειώνουν τους μισθούς. Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε και τώρα το επιβεβαιώνει και το ΔΝΤ, που τώρα λέει “ρίξτε χρήματα στην αγορά”.”

“Στον τουριστικό κλάδο θα έπρεπε να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ, ενώ οφείλαμε να στηρίξουμε τον κοινωνικό τουρισμό. Η Ιταλία κατέθεσε πακέτο 2,5 δις ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, ενώ η Ελλάδα κατέθεσε πακέτο 30 εκατ. 12μηνης διάρκειας! Είναι δυνατόν; Βιώνουμε κάτι πρωτοφανές και χρειάζονται πρωτοφανή μέτρα.”

“Πως θα ψάξουμε για επενδύσεις και θα προσφέρουμε στους πολίτες καλύτερες δουλειές, όταν δεν υπερασπιζόμαστε μία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες, που έχουν μείνει στη χώρα μας, μία βιομηχανία η οποία εξάγει ελληνικό προϊόν από το ελληνικό χώμα με Έλληνες εργαζόμενους και μηχανικούς; Αντί να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να τη διασώσουμε μέσω της Ε.Ε. και να τη στηρίξουμε, της φερόμαστε με αυτόν τον τρόπο, όπως ο Υπουργός της υποτιθέμενης Ανάπτυξης.”

“Υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αύξηση των κρεβατιών Μ.Ε.Θ. και στήριξη του Ε.Σ.Υ. από την Ε.Ε. και από κρατικούς πόρους, τονίζω και ζητώ την αξιοποίηση του συνόλου των κρεβατιών Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Λαμίας.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα