25/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (24/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη.

“Πάει πολύ τα στελέχη της Ν.Δ. να μιλούν για “παρακράτος”. Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”. Θυμόμαστε όλοι τις υποκλοπές Γρυλλάκη για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη και σήμερα έχουμε τον κ. Μιωνή για λογαριασμό του υιού Μητσοτάκη. Τα του “παρακράτους” τα επιστρέφουμε στη Ν.Δ..”

“Είχαμε έγκαιρα προτείνει τη λήψη οριζόντιων μέτρων για να μη δούμε αυτό που δυστυχώς τελικά βλέπουμε: επιχειρήσεις να κλείνουν, να απολύουν εργαζόμενους και να μειώνουν τους μισθούς. Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε και τώρα το επιβεβαιώνει και το ΔΝΤ, που τώρα λέει “ρίξτε χρήματα στην αγορά”.”

“Στον τουριστικό κλάδο θα έπρεπε να μειωθεί άμεσα ο ΦΠΑ, ενώ οφείλαμε να στηρίξουμε τον κοινωνικό τουρισμό. Η Ιταλία κατέθεσε πακέτο 2,5 δις ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, ενώ η Ελλάδα κατέθεσε πακέτο 30 εκατ. 12μηνης διάρκειας! Είναι δυνατόν; Βιώνουμε κάτι πρωτοφανές και χρειάζονται πρωτοφανή μέτρα.”

“Πως θα ψάξουμε για επενδύσεις και θα προσφέρουμε στους πολίτες καλύτερες δουλειές, όταν δεν υπερασπιζόμαστε μία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες, που έχουν μείνει στη χώρα μας, μία βιομηχανία η οποία εξάγει ελληνικό προϊόν από το ελληνικό χώμα με Έλληνες εργαζόμενους και μηχανικούς; Αντί να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να τη διασώσουμε μέσω της Ε.Ε. και να τη στηρίξουμε, της φερόμαστε με αυτόν τον τρόπο, όπως ο Υπουργός της υποτιθέμενης Ανάπτυξης.”

“Υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αύξηση των κρεβατιών Μ.Ε.Θ. και στήριξη του Ε.Σ.Υ. από την Ε.Ε. και από κρατικούς πόρους, τονίζω και ζητώ την αξιοποίηση του συνόλου των κρεβατιών Μ.Ε.Θ. στο Γ.Ν. Λαμίας.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε κάλυψη δώρου πληττόμενων επιχειρήσεων και εισόδημα έκτακτης ανάγκης – Η Κυβέρνηση τα απέρριψε»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και την εκπομπή "Κόκκινο Τραπέζι" ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης συζήτησε με τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά για θέματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ANT1: «Το πως στηρίζει η Κυβέρνηση το Ε.Σ.Υ. το βλέπουμε με το Νοσοκομείο Λαμίας»

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης εστίασαν στην ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είτε με τη δημιουργία νέων κλινών Μ.Ε.Θ., είτε με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Λυπάμαι που το λέω αλλά η...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία,...

Διαβάστε Περισσότερα