15/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα “Παραπολιτικά FM 90,1” παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ’ όσα σημείωσε:

“Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε την Υδρογραφική Υπηρεσία του Π.Ν. και σημαντικούς εμπειρογνώμονες για τη χάραξη γραμμών βάσης και το κλείσιμο των κόλπων. Αυτή ήταν μια σημαντική προπαρασκευαστική διαδικασία πριν την επέκταση στα 12 ν.μ., η οποία σταμάτησε μετά τις εκλογές. Θυμόμαστε όλο τον κ. Κουμουτσάκο να λέει ότι “ανοίγουμε την Κερκόπορτα στην Τουρκία” όταν ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Κοτζιάς μίλησαν για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.”
“Ακούσαμε το ανεκδιήγητο από τον κ. Μητσοτάκη ότι “η απειλή κυρώσεων είναι χειρότερη από τις ίδιες τις κυρώσεις”. Όσο εκτυλίσσεται ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, αυτή η επιθετικότητα θα αυξάνεται. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές επιτέλους.”
“Με το νέο ποινικό κώδικα, οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής θα μείνουν περισσότερο χρονικό διάστημα στη φυλακή. Θα εκτίσουν τα 2/5 της ποινής τους, σε αντίθεση με το 1/3 που ίσχυε μέχρι πρότινος.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα