15/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα “Παραπολιτικά FM 90,1” παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ’ όσα σημείωσε:

“Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε την Υδρογραφική Υπηρεσία του Π.Ν. και σημαντικούς εμπειρογνώμονες για τη χάραξη γραμμών βάσης και το κλείσιμο των κόλπων. Αυτή ήταν μια σημαντική προπαρασκευαστική διαδικασία πριν την επέκταση στα 12 ν.μ., η οποία σταμάτησε μετά τις εκλογές. Θυμόμαστε όλο τον κ. Κουμουτσάκο να λέει ότι “ανοίγουμε την Κερκόπορτα στην Τουρκία” όταν ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Κοτζιάς μίλησαν για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.”
“Ακούσαμε το ανεκδιήγητο από τον κ. Μητσοτάκη ότι “η απειλή κυρώσεων είναι χειρότερη από τις ίδιες τις κυρώσεις”. Όσο εκτυλίσσεται ο τουρκικός αναθεωρητισμός και η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, αυτή η επιθετικότητα θα αυξάνεται. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές επιτέλους.”
“Με το νέο ποινικό κώδικα, οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής θα μείνουν περισσότερο χρονικό διάστημα στη φυλακή. Θα εκτίσουν τα 2/5 της ποινής τους, σε αντίθεση με το 1/3 που ίσχυε μέχρι πρότινος.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Το Δεκέμβριο του 2019 ο Αλ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει: “Ή κυρώσεις ή φρεγάτες”. Δυστυχώς φθάνουμε τελικά στις φρεγάτες…”

Στην εκπομπή "Βήμα για Όλους" του Star Κεντρικής Ελλάδας με το Γιώργο Σιμόπουλο εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας θέματα της κεντρικής επικαιρότητας, αλλά και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους...

Διαβάστε Περισσότερα