30/06/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Όταν, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δινόταν κοινωνικό μέρισμα και 13η σύνταξη, η Ν.Δ. τα θεωρούσε “ψίχουλα”, τώρα τα 150 ευρώ έγιναν “αξιοσέβαστο ποσό”

Στην εκπομπή του ACTION 24, Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Κε Πολίτη πράγματι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτός, που επί 30 χρόνια τα έβρισκε “κάτω από το τραπέζι” με τους καναλάρχες δίνοντας παρατάσεις και συντηρώντας ένα παράνομο καθεστώς. Ο επαγγελματίας της γειτονιάς πληρώνει για την επιχείρησή του φόρους κ λοιπές υποχρεώσεις στο ελληνικό κράτος… Έτσι και οι ιδιοκτήτες καναλιών, μετά από 30 χρόνια, πλήρωσαν επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για 1η φορά.”

“Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε εξεταστικές επιτροπές για τις καταγγελίες της κας Μπακογιάννη και του κ. Αυγενάκη για το δανεισμό της Ν.Δ., καθώς και του κ. Σούρλα για το τι συνέβαινε στο χώρο του φαρμάκου, ένα θέμα που συνδέεται με τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτά ανέδειξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βρήκε το θάρρος να συστήσει εξεταστικές επιτροπές.”

“Όταν, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δινόταν το κοινωνικό μέρισμα κάθε Δεκέμβριο ή η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, η Ν.Δ. τα θεωρούσε “ψίχουλα”. Τώρα τα 150 ευρώ έγιναν “αξιοσέβαστο ποσό”… Ο Πρωθυπουργός στοχοποιούσε τους νέους ως “υπαίτιους εξάπλωσης του ιού” και τώρα τους λέει “μπράβο”;”

“Για το ποιος θέλει τη νεολαία δυστυχισμένη, ας θυμηθούν τα στελέχη της Ν.Δ. το 60% ανεργία στους νέους το 2014 ή τους 500.000 νέους συνανθρώπους μας που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης. Τα ίδια πράττει και σήμερα η Ν.Δ. απολύοντας 4.500 νέους πτυχιούχους, που εργάζονταν σε υπηρεσίες του Δημοσίου με μισθό 1.000 ευρώ, και στη θέση τους προσλαμβάνει συνταξιούχους!”

“Κάποιοι ως “ρεαλιστικό αναπτυξιακό σενάριο” μας παρουσίαζαν την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αύξησε τον κατώτατο, ενώ είχαμε δει τις συνέπειες των νομοθετημάτων της Ν.Δ.: η ανεργία εκτοξεύτηκε και η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ.”

“Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, 15.000-25.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα σε σύνολο 840.000, μπορούν να έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή σε τραπεζικό δανεισμό. Ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι “όποιος έχει χρήματα, θα πάρει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης” και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά θα κατευθυνθούν σε λίγους…”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ‘επόμενη ημέρα’ χωρίς ‘κούρεμα’ στις οφειλές των επιχειρήσεων”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Political.gr: «Σε ημετέρους οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης»

Πώς η παράταξή σας θα δρομολογούσε την οικονομική ανάπτυξη στην μετά πανδημία εποχή. Σε ποιους τομείς θα δίνατε μεγαλύτερη σημασία; Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της, έπληξαν σοβαρά την οικονομία και φυσικά δεν άφησαν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Με Ν.Δ κάποιος με 3.000 μόρια πάει στο Κολέγιο και φοιτά – Με 20.000 μόρια δε φοιτά στο δημόσιο πανεπιστήμιο!”

Στην εκπομπή “Kontra 24” με την Αναστασία Γιάμαλη και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (20/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία...

Διαβάστε Περισσότερα