30/06/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Όταν, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δινόταν κοινωνικό μέρισμα και 13η σύνταξη, η Ν.Δ. τα θεωρούσε “ψίχουλα”, τώρα τα 150 ευρώ έγιναν “αξιοσέβαστο ποσό”

Στην εκπομπή του ACTION 24, Χ2 με τον Γιάννη Πολίτη είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Κε Πολίτη πράγματι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αυτός, που επί 30 χρόνια τα έβρισκε “κάτω από το τραπέζι” με τους καναλάρχες δίνοντας παρατάσεις και συντηρώντας ένα παράνομο καθεστώς. Ο επαγγελματίας της γειτονιάς πληρώνει για την επιχείρησή του φόρους κ λοιπές υποχρεώσεις στο ελληνικό κράτος… Έτσι και οι ιδιοκτήτες καναλιών, μετά από 30 χρόνια, πλήρωσαν επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για 1η φορά.”

“Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκανε εξεταστικές επιτροπές για τις καταγγελίες της κας Μπακογιάννη και του κ. Αυγενάκη για το δανεισμό της Ν.Δ., καθώς και του κ. Σούρλα για το τι συνέβαινε στο χώρο του φαρμάκου, ένα θέμα που συνδέεται με τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτά ανέδειξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βρήκε το θάρρος να συστήσει εξεταστικές επιτροπές.”

“Όταν, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δινόταν το κοινωνικό μέρισμα κάθε Δεκέμβριο ή η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, η Ν.Δ. τα θεωρούσε “ψίχουλα”. Τώρα τα 150 ευρώ έγιναν “αξιοσέβαστο ποσό”… Ο Πρωθυπουργός στοχοποιούσε τους νέους ως “υπαίτιους εξάπλωσης του ιού” και τώρα τους λέει “μπράβο”;”

“Για το ποιος θέλει τη νεολαία δυστυχισμένη, ας θυμηθούν τα στελέχη της Ν.Δ. το 60% ανεργία στους νέους το 2014 ή τους 500.000 νέους συνανθρώπους μας που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης. Τα ίδια πράττει και σήμερα η Ν.Δ. απολύοντας 4.500 νέους πτυχιούχους, που εργάζονταν σε υπηρεσίες του Δημοσίου με μισθό 1.000 ευρώ, και στη θέση τους προσλαμβάνει συνταξιούχους!”

“Κάποιοι ως “ρεαλιστικό αναπτυξιακό σενάριο” μας παρουσίαζαν την καταβαράθρωση του κατώτατου μισθού. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αύξησε τον κατώτατο, ενώ είχαμε δει τις συνέπειες των νομοθετημάτων της Ν.Δ.: η ανεργία εκτοξεύτηκε και η ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ.”

“Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, 15.000-25.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα σε σύνολο 840.000, μπορούν να έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή σε τραπεζικό δανεισμό. Ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι “όποιος έχει χρήματα, θα πάρει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης” και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά θα κατευθυνθούν σε λίγους…”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Σε μόλις 4 μήνες από το “ούτε ένας νέος φόρος” φθάσαμε στο “μόνο φόροι”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και της αντιμετώπισης των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Εξαπάτησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοί που προεκλογικά λέγανε ‘’κανένας νέος φόρος’’

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των τοποθετήσεων του.  Βιώνουμε σήμερα την εξαπάτηση...

Διαβάστε Περισσότερα