28/09/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Όταν ο κ. Σαμαράς δηλώνει απογοητευμένος αναρωτιέμαι πόσο ευχαριστημένοι μπορεί να είναι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.”

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο Mega” παραχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν αποσπάσματα των τοποθετήσεών του:

Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό που θέσπισε η ΝΔ για τους νέους, ενώ επί 2 χρόνια η ΝΔ και χωρίς μνημόνια, δεν έχει προβεί σε καμία αύξηση του κατώτατου μισθού. Προέβη μόνο σε μια συμβολική αύξηση κι αναρωτιέμαι συμβολικά καταβάλουν οι συμπολίτες μας τις αυξήσεις στο ψωμί, στη ΔΕΗ; Δε μου φαίνονται και τόσο συμβολικές.

Ειλικρινά πιστεύω πως θα έχει προβάδισμα η ΝΔ εάν ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίσει τις μεταγραφές. Αν δηλαδή φέρει έναν Υπουργό Ανάπτυξης από την Ισπανία, έναν Υπουργό Εργασίας από τη Γερμανία. Βρισκόμαστε ακόμη σε μεταγραφική περίοδο και αν φέρει άλλους 5-6 υπουργούς από το εξωτερικό από χώρες, όπως ανέφερα την Ισπανία, η οποία έχει λάβει πρωτοβουλίες και για τον κατώτατο μισθό και για τη ρύθμιση των ζητημάτων του κόστους της ενέργειας, μπορεί να αποκτήσει
ένα προβάδισμα.

Με αυτή την ομάδα που έχει ο κ. Μητσοτάκης, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δήλωσε πλήρως απογοητευμένος. Όταν ο κύριος Σαμαράς δηλώνει απογοητευμένος αναρωτιέμαι πόσο ευχαριστημένοι μπορεί να είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Για την πανδημία δεν χρειάζεται να σας καταθέσω την προσωπική μου άποψη, τα επίσημα στοιχεία είναι κόλαφος και αποδεικνύουν πλήρως την αποτυχία της κυβέρνησης. Όταν το τελευταίο χρονικό διάστημα η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανά εκατομμύριο κατοίκους δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς και να μιλάει για επιτυχίες και για δάφνες όπως έκανε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κύριος Μητσοτάκης.

Όταν ακούγαμε για 70-80% ποσοστό εμβολιασμένων στις αρχές Ιουνίου και τώρα τελειώνει ο Σεπτέμβρης και το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο αποτυχία είναι σύμφωνα και με τους στόχους που έθετε η ίδια η κυβέρνηση κι ο κύριος Μητσοτάκης. Από την ομιλία του κ. Πλεύρη αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι τόνισε πως δεν πρόκειται να ενσωματωθεί στο ΕΣΥ κανένας επικουρικός γιατρός ή νοσηλευτής. Οι άνθρωποι δηλαδή θα μείνουνε με το χειροκρότημα κι όταν τελειώσει η πανδημία θα πάνε σπίτια τους. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, αυτό είναι το όραμα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει η ΝΔ, έτσι θα μπούμε στο 4 ο κύμα της πανδημίας. Εδώ κι 1,5 χρόνο έπρεπε να πάμε σε προσλήψεις, ο Ιατρικός Σύλλογος τουλάχιστον εδώ στη Φθιώτιδα χτυπάει κι άλλο ένα καμπανάκι για την ενίσχυση του γενικού νοσοκομείου.

Παρά τον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις όσο ήταν στη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΕΣΥ ενισχύθηκε και δρομολογήθηκαν οι προσλήψεις στο χώρο της Παιδείας που είχανε να γίνουνε πάρα πολλά χρόνια. Και αποκλειστικά με ΑΣΕΠ και με μοριοδότηση και με διαδικασίες, όχι χωρίς κριτήρια και από υπουργικά γραφεία. Δρομολογήθηκαν 5,5 χιλιάδες προσλήψεις για την ειδική αγωγή, προσλήψεις που καθυστέρησε η ΝΔ ενάμιση χρόνο και οι 10 χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα