28/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Το Συμβούλιο της Ευρώπης έκανε δεκτή την πρόταση του Αλ. Τσίπρα – Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δείχνει το δρόμο και ως Αντιπολίτευση”

Στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (27/01) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η Κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε αποδεκτή, με ευρύτατη πλειοψηφία, την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καταστεί παγκόσμιο αγαθό η πατέντα του εμβολίου. Να θυμίσω ότι σε αυτή την πρόταση που είχε καταθέσει από την άνοιξη ο κ. Μόσιαλος, είχε συμφωνήσει ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό σας παραπέμπω σε άρθρο του κ. Μόσιαλου στην El Pais αλλά και σε επιμέρους δημόσιες τοποθετήσεις του”

Απερρίφθη σήμερα και η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με παρόντα στη σχετική συνεδρίαση τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αποδεικνύεται έτσι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. δείχνει αυτή τη στιγμή το δρόμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως Αντιπολίτευση. Αυτά γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβέρνηση. Βλέπουμε όμως σήμερα ότι οι προτάσεις μας επιβεβαιώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Συμβούλιο της Ευρώπης.”

“Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν κοντή μνήμη. Και ξεχνούν ποιος ήταν εκείνος που έκλεινε νοσοκομεία. Κι όχι μόνο έκλεινε τα νοσοκομεία ή έβαζε το 5ευρω ως είσοδο στα νοσοκομεία, αλλά το πανηγύριζε κιόλας. 5ευρω στα νοσοκομεία έβαζε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Τη δόξα από την Τρόικα δεν ήθελε να τη χάσει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος και έδιωχνε τους γιατρούς από το Εθνικό Σύστημα Υγείας”

“Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. συνομιλούμε πανελλαδικά με τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο και αυτό που εισπράττουμε δεν είναι καθόλου ευχάριστο για την πλευρά της Κυβέρνησης. Τώρα εσείς και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπετε τα εξαιρετικά μέτρα της Κυβέρνησης και του Οικονομικού επιτελείου της δε το ξέρω. Δεν ξέρω που περπατάτε, δεν ξέρω που ζείτε, αλλά καλό θα ήταν να περπατήσετε στις αγορές των τοπικών κοινωνιών, να ακούσετε τι θα σας πουν οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Ακούστε τους λίγο και μετά εμφανιστείτε στην τηλεόραση για να χειροκροτήσετε το Οικονομικό σας επιτελείο”

Με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έκαναν κρουαζιέρες τα Τουρκικά πλοία. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δε μας λένε ξεκάθαρα αν συμφωνούν με τον κ. Σαμαρά, άρα δε μιλάμε με “πειρατές” ή με τον κ. Μητσοτάκη, φοβούμενοι να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα μείζονα εθνικά θέματα. Δεν έχουν καν το σθένος να πουν ποια είναι η γραμμή της χώρας. Η γραμμή του κ. Μητσοτάκη ή η γραμμή του κ. Σαμαρά; Ούτε αυτό δε μπορούν να ξεστομίσουν.” 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα