03/12/2020

Γ. Σαρακιώτης: «1.306 ελέγχους την ημέρα αντί για 8.000 κάνουν τα ερευνητικά κέντρα εξαιτίας της Ν.Δ.»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (3/12) για τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Από το καλοκαίρι αναφέραμε ότι ήταν άκρως αναγκαίο να αναπτυχθούν νέες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ τότε δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση δωρεάς από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχουν δημιουργηθεί αυτές οι νέες ΜΕΘ, τη στιγμή που το Νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύει ασθενείς και από όμορους νομούς δεχόμενο υψηλή πίεση.”

“Και στο Νοσοκομείο Λαμίας βιώνουμε τις συνέπειες της αδιαφορίας, της ανικανότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης να κάνει τα στοιχειώδη: να προσλάβει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τη στελέχωση των ΜΕΘ και άλλους χώρους νοσηλείας ασθενών και να δημιουργήσει νέες κλίνες ΜΕΘ.”

“Από την άνοιξη ο ΠΟΥ και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί επεσήμαναν ότι, για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ένας είναι ο τρόπος: τεστ, τεστ, τεστ. Δυστυχώς η χώρα μας είναι ουραγός στη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.”

Οι άνθρωποι των Ερευνητικών Κέντρων, στους οποίους δίνουμε όλοι συγχαρητήρια και βασιζόμαστε για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, εκλιπαρούν την Κυβέρνηση να βοηθήσουν! Λένε στον Υπουργό Ανάπτυξης ότι μπορούν να διενεργήσουν 8.000 τεστ ημερησίως με αξιοπιστία, με παράδοση αποτελεσμάτων σε 12 ώρες και σε πολύ χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα και εν τέλει διενεργούν 1.306 ελέγχους. Για ποια διαχείριση της πανδημίας μιλάμε;”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα