20/06/2021

Γ. Σαρακιώτης: “1,5 χρόνο οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει ενίσχυση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (19/06) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Εστάλη από την Κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ένα σχέδιο για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο δε γνωρίζει κανείς. Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους παραγωγικούς φορείς ή τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης.

Και δεν αποτελεί καν σχέδιο, αλλά έναν “κατάλογο έργων”. Με τα 32 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα μας, τα οποία με τη μόχλευση θα φθάσουν τα 50, θα δημιουργηθούν 180.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2026 όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μεταξύ 2015-2018, με μνημόνια, λιτότητα και άδεια ταμεία, κατάφερε και δημιούργησε πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας!

Η σήραγγα του Καλλιδρόμου, η ηλεκτροκίνηση σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο, η γέφυρα της Εκκάρας υλοποιήθηκαν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ολοκληρώθηκε ο σταθμός του Μώλου και έμεναν ορισμένες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του αλλά επί 2 χρόνια το Υπουργείο Υποδομών αδιαφορεί πλήρως και ναρκοθετείται η αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρου του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Από το Γενάρη μέχρι και σήμερα, κτηνοτρόφοι μιλούν για υπερβολικές αυξήσεις τιμών στις ζωοτροφές, ενώ τον 1,5 χρόνο της πανδημίας δεν έχουν λάβει καμία απολύτως ενίσχυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη σχετική επίκαιρη ερώτησή μου, η ηγεσία του Υπουργείου απάντησε ότι δεν θα κάνει απολύτως τίποτα και “για όλα ευθύνονται η Κίνα και η κλιματική αλλαγή”…Ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα