20/06/2021

Γ. Σαρακιώτης: “1,5 χρόνο οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει ενίσχυση από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (19/06) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Εστάλη από την Κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ένα σχέδιο για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο δε γνωρίζει κανείς. Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους παραγωγικούς φορείς ή τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης.

Και δεν αποτελεί καν σχέδιο, αλλά έναν “κατάλογο έργων”. Με τα 32 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα μας, τα οποία με τη μόχλευση θα φθάσουν τα 50, θα δημιουργηθούν 180.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2026 όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μεταξύ 2015-2018, με μνημόνια, λιτότητα και άδεια ταμεία, κατάφερε και δημιούργησε πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας!

Η σήραγγα του Καλλιδρόμου, η ηλεκτροκίνηση σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο, η γέφυρα της Εκκάρας υλοποιήθηκαν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ολοκληρώθηκε ο σταθμός του Μώλου και έμεναν ορισμένες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του αλλά επί 2 χρόνια το Υπουργείο Υποδομών αδιαφορεί πλήρως και ναρκοθετείται η αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρου του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Από το Γενάρη μέχρι και σήμερα, κτηνοτρόφοι μιλούν για υπερβολικές αυξήσεις τιμών στις ζωοτροφές, ενώ τον 1,5 χρόνο της πανδημίας δεν έχουν λάβει καμία απολύτως ενίσχυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη σχετική επίκαιρη ερώτησή μου, η ηγεσία του Υπουργείου απάντησε ότι δεν θα κάνει απολύτως τίποτα και “για όλα ευθύνονται η Κίνα και η κλιματική αλλαγή”…Ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Δε μπορούμε να αναφερόμαστε σε ‘επόμενη ημέρα’ χωρίς ‘κούρεμα’ στις οφειλές των επιχειρήσεων”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Political.gr: «Σε ημετέρους οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης»

Πώς η παράταξή σας θα δρομολογούσε την οικονομική ανάπτυξη στην μετά πανδημία εποχή. Σε ποιους τομείς θα δίνατε μεγαλύτερη σημασία; Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της, έπληξαν σοβαρά την οικονομία και φυσικά δεν άφησαν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Με Ν.Δ κάποιος με 3.000 μόρια πάει στο Κολέγιο και φοιτά – Με 20.000 μόρια δε φοιτά στο δημόσιο πανεπιστήμιο!”

Στην εκπομπή “Kontra 24” με την Αναστασία Γιάμαλη και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (20/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία...

Διαβάστε Περισσότερα