12/03/2021

Γ. Σαρακιώτης: “5 μήνες lockdown και αυξάνονται τα κρούσματα αντί να μειώνονται”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 σχολίασε την επικαιρότητα (11/03) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Είδα την ενημέρωση για τον κορονοϊό και διάβασα με λύπη μου ότι είχαμε 51 νεκρούς. Πίστευα ότι επιτέλους θα συζητήσουμε για τα σοβαρά θέματα αυτής της χώρας και αυτής της κοινωνίας. Θρηνούμε 50 ανθρώπους κάθε μέρα, πριν από ένα μήνα θρηνούσαμε 100 συμπολίτες μας καθημερινά. Το Δεκέμβρη χάνονταν 100 άνθρωποι κάθε μέρα και αντί να συζητήσουμε – σε καμία περίπτωση δε θα μπω στη διαδικασία αυτή, όπως έκανε η Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια, να κάνουμε πολιτική επί των πτωμάτων – πως με πολιτικές αποφάσεις θα γλυτώσουμε, θα σωθούν ανθρώπινες ζωές και εν συνεχεία πως θα σωθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την κατρακύλα της οικονομίας. Φταίει για τα υγειονομικά. Ως Αντιπολίτευση φταίμε για όλα! Δεν είμαι γιατρός, αλλά απαντώ με την άποψη, την οποία εξέφρασε η κα Γκάγκα, υποψήφια με τη Ν.Δ. στο Επικρατείας. Είπε ότι δεν ευθύνονται για την έξαρση των κρουσμάτων οι διαδηλώσεις γιατί γίνονται σε ανοιχτό χώρο.”

“Δεύτερον, λόγω του ότι βρίσκομαι στη Φθιώτιδα, στη Μαλεσίνα, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού νοσεί με κορονοϊό, έχει να γίνει διαδήλωση… Δε θυμάμαι από πότε..! Όπως και σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδος, οι οποίες σήμερα είναι στο «βαθύ κόκκινο», έχουν πάρα πολλά χρόνια, δεκαετία να γίνουν διαδηλώσεις. Άρα, μήπως δε φταίει για όλα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι διαδηλώσεις; Λέω εγώ…”

“Νομίζω ότι η συζήτηση θα έπρεπε να ξεκινήσει από το γεγονός ότι: 5 μήνες lockdown, το πιο σκληρό και το έσχατο μέτρο έχει επιβληθεί από την Κυβέρνηση και εν τέλει, αυξάνονται τα κρούσματα αντί να μειώνονται. Κάποιος έχει ευθύνη πολιτική γι’ αυτό το θέμα; Για το μείζον. Για το μεγάλο. Ευθύνεται κάποιος; Ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Υγείας, ο Υπουργός Εσωτερικών και δε ξέρω ποιος Υπουργός… Υπάρχει ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα να ευθύνεται για το γεγονός ότι επί 5 μήνες ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του, ζει δύσκολες στιγμές, άλλοι έχουν κλείσει τελείως τις επιχειρήσεις τους και κανένα κυβερνητικό μέτρο δε λειτουργεί…”

“Είναι 5 μήνες, δεν είναι 5 μέρες. 5 μήνες lockdown και τα κρούσματα αυξάνονται. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος της Κυβέρνησης να πει: «Κάναμε 1, 2, 3, 4λάθη». Αν έχετε ακούσει κάποιον Υπουργό να λέει ότι «κάναμε αυτά τα 4 λάθη», πείτε μου να το ακούσω κι εγώ. Γιατί μόνο χειροκροτήματα ακούω… «Τι καλά που τα πήγαμε», «Πόσο καλά τα καταφέραμε», «Τι ωραίοι που είμαστε»…”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα