13/03/2021

Γ. Σαρακιώτης: “5 μήνες lockdown, 3η χειρότερη επίδοση στην οικονομία στην Ευρώπη και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (13/03) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Βλέποντας το βίντεο του Πρωθυπουργού από τη Βουλή, απόρησα γιατί δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάποιον να ζητάει συγγνώμη και να γελάει, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας συγγνώμη στα θύματα της αστυνομικής βίας.”

Βρισκόμαστε 5 μήνες σε lockdown και δεν έχει βγει ένας Υπουργός να μας πει τι έχει πάει στραβά και αντί να μειώνονται τα κρούσματα, αυξάνονται μετά από 5 μήνες. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας 5 μήνες, έχουν κλείσει επιχειρήσεις, έχει χάσει κόσμος τη δουλειά του, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας του εγκλεισμού και δεν έχουμε ακούσει από ένα κυβερνητικό στέλεχος να πει ότι “κάναμε αυτό το λάθος. Ελληνικέ λαέ ζητούμε συγγνώμη, κάναμε αυτό το λάθος, αυτό το μέτρο δεν πήραμε σωστά και γι’ αυτό το λόγο ζητούμε συγγνώμη”. Μα γίνανε όλα σωστά και αυξάνονται τα κρούσματα;”

“Καταγράφουμε την 3η χειρότερη επίδοση στην οικονομία στην Ευρώπη. Πρέπει να πανηγυρίσουμε; Πρέπει να πανηγυρίσουμε πολύ; Πρέπει να πανηγυρίσουμε πάρα πολύ; Δε ξέρω πόσο πρέπει να πανηγυρίσουμε. Δεν έχω ακούσει όμως πανηγυρισμούς από τους ανθρώπους της αγοράς. Γιατί άραγε;”

Παραιτήθηκε χτες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών. Για ποιο λόγο παραιτήθηκε άραγε; Μήπως επειδή, επί ένα χρόνο, μιλάμε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δε γίνεται τίποτα; Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση είναι να ακυρώσει διαγωνισμούς που “έτρεχαν” τα προηγούμενα χρόνια, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για προμήθεια 900 νέων λεωφορείων.”

Ζητούν οι δικηγορικοί σύλλογοι επίσημα πλέον, την παραίτηση του κ. Χατζηδάκη και τον κατηγορούν για αναξιόπιστη και προσβλητική συμπεριφορά. Είναι δάκτυλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή κουράστηκαν να τον χειροκροτούν και ζητούν την παραίτησή του; Αυτά είναι τα προβλήματα, που απασχολούν την κοινωνία και η Κυβέρνηση δεν έχει λύσεις.”

Συμπολίτες μας πηγαίνουν σε γειτονικούς νομούς για να εμβολιαστούν. Γνωρίζετε ότι από την Αμφίκλεια, την Ελάτεια, την Τιθορέα πηγαίνουν στη Βοιωτία, πηγαίνουν στη Φωκίδα να εμβολιαστούν, από τη Λοκρίδα πηγαίνουν στη Λιβαδειά, στη Βοιωτία να εμβολιαστούν. Πρέπει να το επικροτήσουμε και να πούμε “συγχαρητήρια” και “μπράβο”, “πολύ καλό σχέδιο” που αλλάζουν ακόμη και νομό οι συμπολίτες μας για να εμβολιαστούν εν μέσω lockdown, εν μέσω πανδημίας;”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα