23/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα είναι “2η ευκαιρία” για τις τράπεζες και όχι για τους πολίτες”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Λαμία FM1 παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας. Όπως ενδεικτικά υπογράμμισε:

“Στη συζήτηση για ένα νομοσχέδιο, που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας, ο Πρωθυπουργός επέλεγε και πάλι να κρυφτεί. Ένα νομοσχέδιο, που ούτε οι τροϊκανοί σκέφτηκαν να φέρουν.”
“Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δίνει το δικαίωμα σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες να προβαίνουν μονομερώς σε αυξήσεις σε όλα τα συμβόλαια υγείας. Διάταξη, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. Δείτε τι “ωραία” που τα περνάνε στηρίζοντας τα συμφέροντα, που τους στηρίζουν και εκείνα από την πλευρά τους τόσα χρόνια.”
“Το 2,4% των χρημάτων, που δόθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατευθύνθηκε σε όσες έχουν τζίρο έως 100.000 ευρώ. Άρα, το 97,6% πήγε σε επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ. Αυτό είναι το πρόσωπο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και η στήριξή της στην πραγματική οικονομία.”
“Οι δημοσιογράφοι είχαν γίνει “ντετέκτιβ” επί 4,5 χρόνια αναζητώντας έναν πλειστηριασμό α’ κατοικίας. Παρότι έψαχναν εναγωνίως, δε βρήκαν τέτοια περίπτωση.”
“Το Υπ. Οικονομικών μας παρουσιάζει ως “καινοτομία” τη δημιουργία ιδιωτικού φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, ο οποίος θα επιτρέπει την παραμονή του οφειλέτη στο ακίνητό του με καταβολή μισθώματος. Θα του κάνει τη χάρη να μένει στο σπίτι του!”
“Με το νομοθέτημα της Ν.Δ., πλέον δε θα πτωχεύουν μόνο οι επιχειρήσεις, που εκ των πραγμάτων λαμβάνουν ένα επιχειρηματικό ρίσκο, αλλά θα πτωχεύουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι και μάλιστα, με πρωτοβουλία της τράπεζας. Αυτό το νομοσχέδιο είναι “2η ευκαιρία” για τις τράπεζες και όχι για τους πολίτες.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα