05/03/2021

Γ. Σαρακιώτης: “60% των επιχειρήσεων εκτός επιστρεπτέας – Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανοίγει συζήτηση για “κούρεμα” χρέους”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (04/03) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Είναι απορίας άξιο πως κανένα από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία μέχρι τώρα δεν έχει επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους, δεν έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της Pipelife και αναφέρομαι στο Ανάπτυξης και στο Εργασίας. Δεν περισσεύουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, δεν περισσεύουν οι βιομηχανίες στη χώρα μας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για το κλείσιμο τέτοιων βιομηχανιών. Η Pipelife απασχολεί 70 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών επεκτείνεται και σε άλλα 300 Α.Φ.Μ.. Αντιλαμβάνεστε ότι θα προκαλέσει, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στη Στερεά Ελλάδα, ένα πλήγμα το ενδεχόμενο κλείσιμο της επιχείρησης στο τέλος Μαρτίου.”

“Δυστυχώς η επίθεση στο χώρο της εργασίας από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήρθε μαζί με την πανδημία. Ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας. Θυμάστε πολύ καλά ότι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα του καλοκαιριού του 2019 είχε να κάνει με ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αναφέρω χαρακτηριστικά την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης. Ήταν κάτι το οποίο θεσμοθετήθηκε επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ήρθε τον Ιούλιο κιόλας του 2019 να καταργηθεί.”

“Από εκεί και πέρα, ακούμε πολλές δηλώσεις, ακούσαμε προχθές τον κ. Χατζηδάκη να μας λέει ότι κάποιος θα δουλεύει 6 ώρες, κάποιος 10 ώρες, βάλλεται ακόμα και το 8ωρο. Πρέπει επιτέλους, αν μη τι άλλο στο χώρο της εργασίας, κάτι να μείνει σταθερό. Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε σήμερα για κεκτημένα δεκαετιών και να τίθενται σε αμφισβήτηση. Και όλα αυτά με πρόσχημα την πανδημία.”

“Διανύουμε τον πέμπτο μήνα του lockdown. Είχαμε «lockdown-ακορντεόν», είχαμε «lockdown-φυσαρμόνικα», «έξυπνο lockdown», «σκληρό lockdown», «ανόητο lockdown»έχουμε περιοχές «στο κόκκινο», περιοχές «στο βαθύ κόκκινο»…”

“Στο οικονομικό σκέλος ακούμε την κραυγή απόγνωσης από ολόκληρο τον εμπορικό κόσμο. Το 60% των επιχειρήσεων έμειναν εκτός της τελευταίας επιστρεπτέας προκαταβολής και τα χρέη αυξάνονται. Ο Πρωθυπουργός – αντί να είναι ο πρωτοπόρος, αυτός που θα σηκώσει τη σημαία για της συζήτηση του «κουρέματος» του χρέους στην Ε.Ε. δε το θέτει καν.”

“Και έχει κάνει σημαία ο κ. Μητσοτάκης το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού και δεν αρθρώνει κουβέντα για το θέμα του «κουρέματος» του χρέους, του ιδιωτικού χρέους που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία και μετά. Βλέπουμε την Ιταλία, βλέπουμε άλλες χώρες, οι οποίες δεν πέρασαν δεκαετή κρίση σαν τη χώρα μας, να σηκώνουν αυτό το θέμα και από την Ελλάδα να μην ακούγεται τσιμουδιά. Και είναι το πρώτο που ζητά ο εμπορικός κόσμος αυτή τη στιγμή: να ανοίξει η συζήτηση για το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Σε μόλις 4 μήνες από το “ούτε ένας νέος φόρος” φθάσαμε στο “μόνο φόροι”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και της αντιμετώπισης των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Εξαπάτησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοί που προεκλογικά λέγανε ‘’κανένας νέος φόρος’’

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των τοποθετήσεων του.  Βιώνουμε σήμερα την εξαπάτηση...

Διαβάστε Περισσότερα