02/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Μόνη αγωνία της κυβέρνησης είναι πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά την όλη κατάσταση”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Star FM και στη δημοσιογράφο Όλγα Λαθύρη παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα:

“Ο κόσμος απέδειξε πριν λίγους μήνες τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του και θεωρώ ότι το πράττει και τώρα. Οι έχοντες την ευθύνη της πανδημίας πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως γιατί ο κόσμος κλείστηκε στο σπίτι του, έκλεισε τις επιχειρήσεις του και έχασε το εισόδημά του και πετύχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Δε γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι να έγιναν ξαφνικά ανεύθυνοι και άμυαλοι”.
“Αυτοί, που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της πανδημίας, δυστυχώς μένουν εκτός και οι λόγοι είναι προφανείς. Όταν το ερευνητικό κέντρο κοστολογεί το τεστ γύρω στα 30 ευρώ και τα δημόσια νοσοκομεία ή άλλοι δημόσιοι φορείς, σε συνεργασίες που έχουν με μεγάλα ιδιωτικά κέντρα τα κοστολογούν 80 ή 100 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία στήριξης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων”.
“Αν ρωτήσετε τον οποιοδήποτε μικρομεσαίο επιχειρηματία, η λέξη “ενστάσεις” θα είναι πολύ επιεικής για να χαρακτηριστεί η στήριξη που έχει παράσχει η κυβέρνηση προς τους επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, αυτές δηλαδή που έχουν τζίρο ως 100.000 ευρώ, έχει πάρει το 3% της στήριξης”.
“Στην ΕΕ “βρέχει λεφτά” και στη χώρα μας “κρατάμε ομπρέλα”. Το πλέον ενδεικτικό παράδειγμα αφορά τη στήριξη της εργασίας μέσω του προγράμματος SURE και αυτό αποτελεί το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα”.
“Δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας να έρχεται μια τροπολογία για τη στήριξη των αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς δεν έχουν πληγεί αυτά από την οικονομική κρίση. Λεφτά για κάποιους υπάρχουν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα βλέπουν ούτε με το κιάλι. Δεν είναι δυνατόν η μόνη αγωνία της κυβέρνησης να είναι πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά την όλη κατάσταση”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Σε μόλις 4 μήνες από το “ούτε ένας νέος φόρος” φθάσαμε στο “μόνο φόροι”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και της αντιμετώπισης των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Εξαπάτησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοί που προεκλογικά λέγανε ‘’κανένας νέος φόρος’’

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των τοποθετήσεων του.  Βιώνουμε σήμερα την εξαπάτηση...

Διαβάστε Περισσότερα