02/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Μόνη αγωνία της κυβέρνησης είναι πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά την όλη κατάσταση”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Star FM και στη δημοσιογράφο Όλγα Λαθύρη παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα:

“Ο κόσμος απέδειξε πριν λίγους μήνες τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του και θεωρώ ότι το πράττει και τώρα. Οι έχοντες την ευθύνη της πανδημίας πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως γιατί ο κόσμος κλείστηκε στο σπίτι του, έκλεισε τις επιχειρήσεις του και έχασε το εισόδημά του και πετύχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Δε γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι να έγιναν ξαφνικά ανεύθυνοι και άμυαλοι”.
“Αυτοί, που θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης της πανδημίας, δυστυχώς μένουν εκτός και οι λόγοι είναι προφανείς. Όταν το ερευνητικό κέντρο κοστολογεί το τεστ γύρω στα 30 ευρώ και τα δημόσια νοσοκομεία ή άλλοι δημόσιοι φορείς, σε συνεργασίες που έχουν με μεγάλα ιδιωτικά κέντρα τα κοστολογούν 80 ή 100 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία στήριξης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων”.
“Αν ρωτήσετε τον οποιοδήποτε μικρομεσαίο επιχειρηματία, η λέξη “ενστάσεις” θα είναι πολύ επιεικής για να χαρακτηριστεί η στήριξη που έχει παράσχει η κυβέρνηση προς τους επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, αυτές δηλαδή που έχουν τζίρο ως 100.000 ευρώ, έχει πάρει το 3% της στήριξης”.
“Στην ΕΕ “βρέχει λεφτά” και στη χώρα μας “κρατάμε ομπρέλα”. Το πλέον ενδεικτικό παράδειγμα αφορά τη στήριξη της εργασίας μέσω του προγράμματος SURE και αυτό αποτελεί το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα”.
“Δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας να έρχεται μια τροπολογία για τη στήριξη των αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς δεν έχουν πληγεί αυτά από την οικονομική κρίση. Λεφτά για κάποιους υπάρχουν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν τα βλέπουν ούτε με το κιάλι. Δεν είναι δυνατόν η μόνη αγωνία της κυβέρνησης να είναι πως θα διαχειριστεί επικοινωνιακά την όλη κατάσταση”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σε Υγεία και Παιδεία»

Στην εκπομπή EPOLITICS και τη Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικότερα, όσον αφορά στο δεύτερο κύμα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα Χριστούγεννα του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε 1 δισ ευρώ – Η Ν.Δ. με πανδημία δίνει 54 εκατ. ευρώ”

Στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel στις 10 τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα