15/09/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Στην περσινή Δ.Ε.Θ., ο κ. Μητσοτάκης εν όψει της ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσε “μέτρα ελάφρυνσης” καθώς η χώρα μας ήταν πανευρωπαϊκά 1η στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από το καλοκαίρι του 2021. Η κοινωνία εισέπραξε αυτά τα “μέτρα ελάφρυνσης”; Η απάντηση προφανής: ΟΧΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης, που ξόρκιζε τα επιδόματα επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα εξαγγέλλει μόνο… επιδόματα! Food pass, Fuel pass, Energy pass… Με pass δεν πας πουθενά!

Ο Μακρόν κρατικοποίησε την γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF και την ίδια τακτική ακολουθούν οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. για εταιρείες-κλειδιά. Στην Ελλάδα, η Ν.Δ. κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος, που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, ή το γεγονός ότι το ενεργειακό κόστος συνιστά το πρώτο θέμα παντού είναι αποτέλεσμα της “φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε στην Ελλάδα” όπως λένε στη ΝΔ;

Όσες Κυβερνήσεις διεκδίκησαν, πέτυχαν. Την άνοιξη Πορτογαλία κ Ισπανία διεκδίκησαν την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο. Το αποτέλεσμα; Τιμές 188 ευρώ σε αυτές τις χώρες και στην Ελλάδα 698! Αντί να απολογηθεί η Ν.Δ. για τη συγκεκριμένη αποτυχία σε επίπεδο Ε.Ε., μας λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προτείνει την επιβολή πλαφόν στο… Χρηματιστήριο της Ολλανδίας!

Έχω προχωρήσει σε πάνω από 15 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το Γ.Ν. Λαμίας τα τελευταία 2 χρόνια κ στις περισσότερες ερωτήσεις δεν έλαβα καν απάντηση! Όντας υποχρεωμένος να απαντήσει τουλάχιστον στις 3 επίκαιρες ερωτήσεις, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι “το Γ.Ν. Λαμίας ενισχύεται με πνευμονολόγους”, τη στιγμή που από 7 έχουμε πλέον 1!

Ο Υπουργός Υγείας κρύβεται πίσω από τις “άγονες προκηρύξεις”, αλλά αρνείται την ίδια στιγμή να δώσει κίνητρα σε γιατρούς να τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης, “κίνητρα θα δοθούν μόνο για ακριτικές περιοχές”. Κανένα ενδιαφέρον για εύρεση λύσης στα προβλήματα του Γ.Ν. Λαμίας.

Με την πολιτική της, η Ν.Δ. απαξιώνει διαρκώς το Ε.Σ.Υ. και βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Από τη μία, χειροκροτά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και από την άλλη, τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους. Όσοι οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση το Ε.Σ.Υ., οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να κρύβονται.

 

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στη μάχη της 25ης Ιουνίου πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Μαίου 2023 και στην επόμενη ημέρα του κόμματος εν όψει της δεύτερης εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα