01/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «H Κυβέρνηση στα εργασιακά και την οικονομία ακολουθεί τη συνταγή των ετών του μνημονίου»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Αναστασία Γιάμαλη και Νίκου Παγάνη είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί, το Σάββατο 30/5, για τρέχοντα ζητήματα ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη. 

❝Στα στελέχη της Ν.Δ., που αναφέρονται σε “ξέφραγα αμπέλια” επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οφείλω να πω ότι εκθέτουν τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος επί δύο χρόνια ήταν Αρχηγός του Στρατού. Εκθέτουν, επίσης, το Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης κ. Τσουβάλα, ο οποίος ήταν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επί τρία χρόνια. Στα νησιά έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των μεταναστών. Μας έλεγαν ότι “δε θα περνά κουνούπι” και περνούν ελέφαντες!

Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ό,τι καλύτερο προς την κατεύθυνση της διεθνοποίησης του προσφυγικού ζητήματος. Θυμόμαστε όλοι τις επισκέψεις του Πάπα στα νησιά, όπως και τα εύσημα του Μπαράκ Ομπάμα προς τον ελληνικό λαό, ενώ υπήρξαν και πιέσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους για μετεγκαταστάσεις προσφύγων. Σήμερα θα καταλήξουμε να χρηματοδοτούμενα από την Ευρώπη για να κρατάμε αυτούς τους ανθρώπους εδώ❞.

❝Το 2015 έκανε μια δήλωση η Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη μετέφρασαν στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν και ήρθαν κατά εκατομμύρια προς την Ελλάδα. Αυτά είναι αστεία πράγματα και είναι προτιμότερο να μιλάμε πραγματικά περιστατικά και γεγονότα❞.

Με τη συνταγή, που ακολούθησε τα χρόνια του μνημονίου και φαίνεται να ακολουθεί και πάλι η κυβέρνηση της Ν.Δ. τουλάχιστον στα εργασιακά, η περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας δε θα έχει αίσιο τέλος. Μέσω της πρόσφατης τροπολογίας θεσπίστηκε η μείωση του μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%, αυξήθηκε η εκ περιτροπής εργασία και προχωρούν οι αναστολές συμβάσεων❞.

❝Επειδή ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας και συμμετέχει στο ΑΕΠ κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, λυπάμαι όταν βλέπω αυτή την εικόνα στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον Υπουργό να μην μπορεί να συνεννοηθεί με τον Υφυπουργό ούτε καν για το σχέδιο της επόμενης ημέρας. Είδαμε τι έγινε με τις “ζώνες επικινδυνότητας”, αλλά και την απίστευτη δήλωση του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λούλη ότι “δε θα πάει φέτος να κάνει διακοπές σε ξενοδοχείο και να περιμένει στην ουρά”. Αυτοί οι άνθρωποι θα ανατάξουν τον ελληνικό τουρισμό; Ανοίγουν περισσότερες πληγές αντί να επουλώνουν αυτές που υπάρχουν.❞

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα