30/06/2022

Γ. Σαρακιώτης: “H Ν.Δ. που μας οδήγησε στα μνημόνια, σήμερα μας επιστρέφει σε εποχές ακόμη πιο δύσκολες!”

Τα ζητήματα της επικαιρότητας σχολίασε κατά την παρουσία του στην εκπομπή Alert στην Πολιτική του τηλεοπτικού σταθμού ALERT TV ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και το βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η κοινωνία, εδώ και μήνες, στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα ότι “δεν αντέχει άλλο”, καθώς έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται λογαριασμοί ρεύματος μεγαλύτεροι από τον μισθό ή τη σύνταξη. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν “ανάπτυξη” και μετά από 3 χρόνια ΝΔ, προνομιούχος θεωρείται όποιος μπορεί να πληρώσει στην ώρα του το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, γιατί γνωρίζει ότι αν τις ορίσει μετά τον ερχόμενο χειμώνα, τα ποσοστά του Α. Σαμαρά θα φαίνονται ειδυλλιακά για τη Ν.Δ.!

Το κόμμα, που μας οδήγησε στα μνημόνια, μας επιστρέφει σε εποχές ακόμη πιο δύσκολες! Μας έχουν γυρίσει μια δεκαετία πίσω και πανηγυρίζουν κιόλας…

Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι δυνατόν να θεωρείται “πρόβλημα” η απλή αναλογική; Να λαμβάνει, δηλαδή, κάθε κόμμα το ποσοστό που του αναλογεί βάσει των ψήφων του;

Ακούμε διαρκώς ότι “για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”. Ας μη βιάζονται τα στελέχη της Ν.Δ…. Ας περιμένουν 2 μήνες και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα βάλλουν κατά της νέας Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Το τουρκικό τουριστικό προϊόν προβάλλεται πλέον με τον τίτλο “Turkaegean” και είναι “αμελητέο γεγονός”. Η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί και “δεν έγινε και τίποτα”, αλλά αν είχε γίνει επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δε θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Μπαίνουν οι Τούρκοι στα Βαρόσια και “ο Ερντογάν είναι απομονωμένος”. Η Τουρκία παίζει κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση Ρωσίας-Ουκρανία αλλά “ο Ερντογάν είναι μόνος του” και “εμείς κάνουμε φοβερή εξωτερική πολιτική”. Για κάθε αποτυχία της, η Κυβέρνηση έχει και μια ευφάνταστη δικαιολογία.

Επί υπουργίας Γιώργου Σταθάκη και Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έπεσαν οι υπογραφές για τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτίως της Κρήτης με τη συμμετοχή των ΕΛΠΕ, της αμερικανικής Exxon Mobil και της γαλλικής Total. Επί Ν.Δ., αναστέλλεται η διαδικασία των ερευνών, με την αμερικανική και τη γαλλική εταιρεία να αποχωρούν παρά το γεγονός ότι δώσαμε τα πάντα στις ΗΠΑ και στη Γαλλία αντιστοίχως.

Ένα χρόνο τώρα οι καταναλωτές πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, για να εξυπηρετήσει η Κυβέρνηση τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Δε μας έλεγαν ότι “δεν μπορούν να κάνουν τίποτα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής”; Τώρα πώς αναστέλλεται; Ήπιαν το αίμα της ελληνικής κοινωνίας, έβγαλαν εκατομμύρια οι χορηγοί τους και τώρα λένε ότι “θα την αναστείλουν”!

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου θα έρχονταν κρουαζιερόπλοια – Λίγους μήνες μετά δεν έχουμε ούτε το πλοίο της γραμμής”

Στο κεντρικό Δελτίο του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι το λιμάνι του Αγίου...

Διαβάστε Περισσότερα