11/09/2019

Δήλωση του Βουλευτή Φθιώτιδας, Ιωάννη Αθ. Σαρακιώτη αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή του Καραβόμυλου Φθιώτιδας και την έκβαση της σύσκεψης φορέων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν εσχάτως, αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή του Καραβόμυλου Φθιώτιδας, καταθέτω τις εξής σκέψεις:

Ξεκαθαρίζω ότι στη σύσκεψη ανάμεσα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, των Βουλευτών της συμπολίτευσης στην Π.Ε. Φθιώτιδας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού και τη Δήμαρχο Στυλίδας, κ. Βιργινία Στεργίου, δεν προσκλήθηκα για να μεταφέρω από τη δική μου οπτική την αγωνία και βάσιμη ανησυχία των πολιτών της περιοχής, δείγμα του θεσμικού – πολιτικού πολιτισμού που διέπει εν τοις πράγμασι μέλη της Κυβέρνησης.

Έχω τονίσει πολλάκις, ότι η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, επιδεικνύει συμπεριφορά που εδράζεται στο δόγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η οποία και απέχει παρασάγγας από οποιαδήποτε πρακτική καλλιέργειας διαλόγου και ει δυνατόν συναινέσεων.

Ουσιαστικός διάλογος και συζήτηση που εξ όσων φαίνεται εξέλειπε από τη χθεσινή συνάντηση του αρμοδίου Υπουργού με τους φορείς της περιοχής, αφού ως μόνο στόχο είχε την εν τέλει απλή ανακοίνωση της ήδη ειλημμένης απόφασής του, για τη δημιουργία του εν λόγω Κέντρου Φιλοξενίας.

Υπενθυμίζω πως ο τωρινός πολιτικός χειρισμός του θέματος, σε τίποτε δεν θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ανάλογης φύσεως θέμα το 2017 η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όταν ΕΓΚΑΙΡΩΣ και όχι ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ, με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Στυλίδας, ΟΛΟΙ οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κλήθηκαν και παρέστησαν σε ανοιχτή συνάντηση, ώστε να διατυπώσουν ανοιχτά τη γνώμη τους, μπροστά στους πολίτες της περιοχής και ύστερα από ικανό αριθμό επισκέψεων του τότε αρμοδίου Υπουργού, κ. Δημήτρη Βίτσα.

Τονίζω ότι στο παρελθόν, ουδέποτε επεβλήθη οτιδήποτε προς την τοπική κοινωνία και τα πάντα συζητήθηκαν ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ και ενώπιον των πολιτών της περιοχής.

Επειδή σήμερα, ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και των στελεχών του, σε καμία περίπτωση δεν ομοιάζει με εκείνον της Νέας Δημοκρατίας της χρονικής περιόδου 2015 – 2019. Την περίοδο δηλαδή που δεν υπήρχαν γεωπολιτικοί λόγοι και εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα. Αλλά, εμφορείται από αίσθημα ευθύνης που υπαγορεύει τη διατύπωση εφαρμόσιμων και ρεαλιστικών προτάσεων, ειδικότερα δε την ώρα που η Χώρα καλείται να επιτελέσει ένα αποδεδειγμένα ανθρωπιστικό καθήκον που συναρτάται ευθέως με βαθιά ριζωμένες στο εθνικό υποσυνείδητο αρχές και αξίες.

Συνεπώς, καλούμε τη σημερινή Κυβέρνηση και τα στελέχη της να κατευθυνθούν προς πιο ενδεδειγμένες λύσεις αντί των πρόχειρα στημένων στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών, παραδεχόμενοι με γενναιοψυχία την αποτελεσματικότητα άλλων μεθόδων διαχείρισης αντιστοίχου ζητήματος, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Δήμου Λεβαδέων και του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποίησε η τότε Δήμαρχος και σημερινή Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βοιωτίας, κ. Γιώτα Πούλου.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα