30/06/2017

Δε σταματούν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Ντυνάν»: Εξέταση Στεργίου από Γ. Σαρακιώτη

Τριγμούς προκάλεσε η εξέταση του κ. Βασίλειου Στεργίου, πρώην Αντιπροέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», από τον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Σαρακιώτη στα πλαίσια της συνέχισης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στο Χώρο της Υγείας την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το ερώτημα του Βουλευτή με επίκεντρο την αναφορά του πρώην Προέδρου του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Ανδρέα Μαρτίνη σύμφωνα με τον οποίο «ο κ. Στεργίου ήθελε να πουλήσουμε το σταθμό πρώτων βοηθειών, που κατά παράκληση κάποιων κυβερνήσεων είχαμε παραχωρήσει στον ΟΚΑΝΑ, να τον πουλήσουμε για να τα πάρει το Ντυνάν». Ο κ. Σαρακιώτης επέμεινε επί του συγκεκριμένου σημείου, καθώς η επιμονή του οικογενειακού φίλου του κ. Ανδρέα Λοβέρδου κ. Στεργίου στην εν λόγω πώληση – την οποία επιμονή παραδέχθηκε – απετέλεσε μέρος μιας συλλογικής και διαχρονικής προσπάθειας απαξίωσης του νοσοκομείου με τελικό στόχο το ξεπούλημά του στην Τράπεζα Πειραιώς.

Περαιτέρω, ο κ. Σαρακιώτης στάθηκε στα πεπραγμένα του κ. Στεργίου από τη θέση του Αντιπροέδρου. Ρώτησε μετ’ επιτάσεως για την αποτελεσματικότητα των όποιων πρωτοβουλιών του δίχως, ωστόσο, να λαμβάνει ικανοποιητικές απαντήσεις. Όπως διαφάνηκε από την κατάθεση και του κ. Στεργίου, η απόφαση αποτυχίας των σχεδίων διάσωσης του νοσοκομείου ήταν προειλημμένη ούσα μέρος μιας γενικότερης μεθόδευσης προς την κατεύθυνση κατάδειξης της αναγκαιότητας πώλησης και μάλιστα, έναντι ευτελούς τιμήματος.

Επιτομή της εν λόγω μεθόδευσης αποτέλεσε η πρακτική διορισμών ημετέρων, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα καταγγέλλονται για συνεχιζόμενη απουσία από την εργασία τους. Εύλογα, λοιπόν, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ρώτησε τον άλλοτε Αντιπρόεδρο και αρμόδιο για τα οικονομικά του ΚΙΕΝ σχετικά με τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων αργομισθιών στη γενικότερη οικονομική κατάσταση του ιδρύματος. Ο κ. Στεργίου παραδέχθηκε την αποτυχία του χωρίς, όμως, να εξηγεί γιατί δεν παραιτήθηκε. Μάλιστα, έδειξε αδυναμία να εξηγήσει γιατί δεν ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο αναφορικά με την οικονομική αιμορραγία του νοσοκομείου. Αρκέστηκε να πει ότι «ο κ. Λοβέρδος έκανε τα πάντα για το καλό του νοσοκομείου». Προφανώς, οι αργομισθίες – εφόσον εμπλέκουν παντός βαθμού συγγενείς πολιτικών προσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – εντάσσονται σε μια γενικότερη λογική ομερτά.

Η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και με άλλους συγγενείς, κουμπάρους και οικογενειακούς φίλους ηγετικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Με ομιλίες του Αλ. Χαρίτση και του Γ. Σαρακιώτη η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στη Δράμα

Με ομιλίες του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Σαρακιώτη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα, με θέμα την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα