30/06/2017

Δε σταματούν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Ντυνάν»: Εξέταση Στεργίου από Γ. Σαρακιώτη

Τριγμούς προκάλεσε η εξέταση του κ. Βασίλειου Στεργίου, πρώην Αντιπροέδρου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», από τον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Σαρακιώτη στα πλαίσια της συνέχισης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στο Χώρο της Υγείας την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το ερώτημα του Βουλευτή με επίκεντρο την αναφορά του πρώην Προέδρου του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Ανδρέα Μαρτίνη σύμφωνα με τον οποίο «ο κ. Στεργίου ήθελε να πουλήσουμε το σταθμό πρώτων βοηθειών, που κατά παράκληση κάποιων κυβερνήσεων είχαμε παραχωρήσει στον ΟΚΑΝΑ, να τον πουλήσουμε για να τα πάρει το Ντυνάν». Ο κ. Σαρακιώτης επέμεινε επί του συγκεκριμένου σημείου, καθώς η επιμονή του οικογενειακού φίλου του κ. Ανδρέα Λοβέρδου κ. Στεργίου στην εν λόγω πώληση – την οποία επιμονή παραδέχθηκε – απετέλεσε μέρος μιας συλλογικής και διαχρονικής προσπάθειας απαξίωσης του νοσοκομείου με τελικό στόχο το ξεπούλημά του στην Τράπεζα Πειραιώς.

Περαιτέρω, ο κ. Σαρακιώτης στάθηκε στα πεπραγμένα του κ. Στεργίου από τη θέση του Αντιπροέδρου. Ρώτησε μετ’ επιτάσεως για την αποτελεσματικότητα των όποιων πρωτοβουλιών του δίχως, ωστόσο, να λαμβάνει ικανοποιητικές απαντήσεις. Όπως διαφάνηκε από την κατάθεση και του κ. Στεργίου, η απόφαση αποτυχίας των σχεδίων διάσωσης του νοσοκομείου ήταν προειλημμένη ούσα μέρος μιας γενικότερης μεθόδευσης προς την κατεύθυνση κατάδειξης της αναγκαιότητας πώλησης και μάλιστα, έναντι ευτελούς τιμήματος.

Επιτομή της εν λόγω μεθόδευσης αποτέλεσε η πρακτική διορισμών ημετέρων, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα καταγγέλλονται για συνεχιζόμενη απουσία από την εργασία τους. Εύλογα, λοιπόν, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ρώτησε τον άλλοτε Αντιπρόεδρο και αρμόδιο για τα οικονομικά του ΚΙΕΝ σχετικά με τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων αργομισθιών στη γενικότερη οικονομική κατάσταση του ιδρύματος. Ο κ. Στεργίου παραδέχθηκε την αποτυχία του χωρίς, όμως, να εξηγεί γιατί δεν παραιτήθηκε. Μάλιστα, έδειξε αδυναμία να εξηγήσει γιατί δεν ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο αναφορικά με την οικονομική αιμορραγία του νοσοκομείου. Αρκέστηκε να πει ότι «ο κ. Λοβέρδος έκανε τα πάντα για το καλό του νοσοκομείου». Προφανώς, οι αργομισθίες – εφόσον εμπλέκουν παντός βαθμού συγγενείς πολιτικών προσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – εντάσσονται σε μια γενικότερη λογική ομερτά.

Η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα και με άλλους συγγενείς, κουμπάρους και οικογενειακούς φίλους ηγετικών στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο OPEN: «Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για τη νέα αναμέτρηση»

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και εκφράζοντας τη θέση του εν όψει της νέας εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα