27/04/2023

Διαδοχικές επισκέψεις του Γιάννη Σαρακιώτη σε Ε.Κ.Α.Β., Ο.Π.Ε.Κ.Α. και Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.)

Το Ε.Κ.Α.Β., τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. και τη Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) επισκέφτηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία  να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους των εν λόγω υπηρεσιών.

Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) στην πόλη της Λαμίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του Ε.Κ.Α.Β. με ανθρώπινους και υλικούς πόρους, τόσο στα αστικά κέντρα, η επιχειρησιακή ενδυνάμωση του είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας για τη συνολική στήριξη και εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. Εν συνεχεία, σειρά είχαν τα γραφεία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), όπου ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην εν λόγω υπηρεσία.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ο.Π.Ε.Κ.Α. αναλαμβάνει διαρκώς νέες αρμοδιότητες για την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, αλλά την ίδια στιγμή το προσωπικό του μειώνεται σταθερά. Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι: «Η ομαλή λειτουργία του Ο.Π.Ε.Κ.Α. συνιστά προϋπόθεση για τη θεμελίωση ενός αξιόπιστου κοινωνικού και προνοιακού κράτους, το οποίο θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών. Είναι αναγκαίο η Πολιτεία να στηρίξει άμεσα τους εργαζόμενους του Ο.Π.Ε.Κ.Α., οι οποίοι σηκώνουν δυσανάλογο βάρος τα τελευταία χρόνια και υπερβάλλουν εαυτόν».

Τελευταίος σταθμός του κ. Σαρακιώτη ήταν τα γραφεία του πρώην Ο.Α.Ε.Δ. και νυν Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.). Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία άκουσε τις ενστάσεις των εργαζομένων σχετικά με το λεγόμενο «ποινολόγιο των ανέργων», το οποίο θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και μετατρέπει τη Δ.ΥΠ.Α. σε «τιμωρητικό μηχανισμό». Επιπροσθέτως, επισημάνθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η οποία αποτελεί προφανές εμπόδιο στην υλοποίηση δράσεων καταπολέμησης της ανεργίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. σε Δομοκό, Νέο Μοναστήρι και Ομβριακή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τον Δομοκό, το Νέο Μοναστήρι και την Ομβριακή επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μαζί με τον συνυποψήφιό του Απόστολο Αγγελακόπουλο και μέλη της Ο.Μ. Δομοκού. Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα