23/11/2018

Διαχρονικό μνημείο συμφιλίωσης και ομόνοιας ο Γοργοπόταμος

Η 25η του Νοέμβρη συνιστά ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για ολόκληρη την ιστορία της Ευρώπης.

Εβδομήντα έξι χρόνια έχουν περάσει από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου από τους ηρωικούς αγωνιστές της Αντίστασης, ένα γεγονός που αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα μέγιστα παραδείγματα θάρρους, αυταπάρνησης και προσήλωσης στον κοινό στόχο ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ο διαχρονικός συμβολισμός του Γοργοποτάμου και η μεγαλειώδης αυτή αντιστασιακή ενέργεια συντάραξε την Ευρώπη και άλλαξε την πορεία των γεγονότων, δίνοντας ένα αποφασιστικό πλήγμα στις δυνάμεις του Άξονα. Η επιτυχία στηρίχθηκε στην ανιδιοτέλεια και στο πνεύμα αδελφοσύνης μεταξύ των Ελλήνων, των οποίων το παράδειγμα αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς έως και σήμερα.

Την 25η του Νοέμβρη αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες της τιμημένης περιόδου της Εθνικής Αντίστασης. Δε λησμονούμε το παρελθόν, διδασκόμαστε από αυτό και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία προστατεύοντας τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα