15/06/2018

Εθνικά επιζήμιος ο νευρωτικός εθνικισμός της Ν.Δ.

Στη συζήτηση, που διεξάγεται στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης, παρενέβη με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Η αφορμή της συζήτησης σχετίζεται με τις εξελίξεις όσον αφορά τη συμφωνία με την Π.Γ.Δ.Μ. και ως εκ τούτου, ο κ. Σαρακιώτης εστίασε στη σημερινή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στα πεπραγμένα των στελεχών του επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε απευθυνόμενος στη Ν.Δ.:

«Αντί να δώσετε εξηγήσεις και να αναλάβετε τις ιστορικές ευθύνες του προβλήματος, που καθ’ ολοκληρίαν σας αναλογούν, έρχεστε και ασκείτε μία βαθιά διχαστική πολιτική δηλητηριάζοντας το δημόσιο διάλογο. Αντί να απολογηθείτε και να ασκήσετε αυτοκριτική για τα πεπραγμένα σας, υιοθετείτε ύφος χιλίων καρδιναλίων και νουθετείτε».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης «δεν ξέχασε» τα έργα και τις ημέρες του κ. Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας:

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και έρχεται σήμερα ο κ. Σαμαράς, το «πολιτικό τέκνο» – όπως ο ίδιος διατείνεται – του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ,  να συνεχίζει την «ένδοξη πολιτική του καριέρα» ως ο «Γκρουέφσκι της Ελλάδας». Συγχαρητήρια! Και εις ανώτερα! Ηγέτες από όλον τον κόσμο και δημοσιογραφικά πρακτορεία δίνουν συγχαρητήρια για την επιτευχθείσα συμφωνία και μόνο η Ν.Δ. των κυρίων Σαμαρά και Γεωργιάδη ευθυγραμμίζεται με την ακροδεξιά αντιπολίτευση της Π.Γ.Δ.Μ., η οποία υποστηρίζει ότι «μας τα πήρε όλα η Ελλάδα» […] Μιλώντας περί πολιτικής συγγένειας Αβέρωφ-Σαμαρά, αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ν.Δ. εν έτει 1959: «Η μακεδονική γλώσσα ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει γραμματική και συντακτικό». Την πολιτική συγγένεια επιβεβαιώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991 από βήματος της Βουλής, αναφέροντας: «Στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, ο κ. Σαμαράς είχε δεχθεί κατά τη συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα «Μακεδονία»».

Αναφορικά με τη σημερινή γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε:

«Σήμερα συμπαρατάσσεστε με όσους εξύβριζαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αποκαλούσαν προδότη τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραδεχόταν το 2008 ότι «θα ήταν αποδεκτό ένα όνομα όπως «Άνω» ή «Νέα Μακεδονία». Έχετε κάνει τις επιλογές σας. Προτιμάτε να μετατρέψετε ένα μεγάλο ιστορικό κόμμα, όπως η Ν.Δ., σε δεκανίκι της ακροδεξιάς και σε ένα «μεγάλο ΛΑ.Ο.Σ.». Προτιμάτε να διαφυλάξετε τις πολιτικές καριέρες, οι οποίες χτίστηκαν επί του Μακεδονικού, καθώς πράγματι «τι θα απογίνουν χωρίς βαρβάρους»».

Ο κ. Σαρακιώτης ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια προτροπή προς όλες τις πτέρυγες της Βουλής:

«Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες, που εκπορεύονται από τα ιστορικά τους – αν μη τι άλλο – λάθη και να σταματήσουν να δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με ένα – όπως τον ονόμαζε ο Παναγιώτης Κονδύλης«νευρωτικό εθνικισμό», ο οποίος είναι εν τέλει εθνικά επιζήμιος και βαθιά ενάντιος σε κάθε πραγματική έννοια ελληνικότητας. Οφείλουμε να αντικρίσουμε το γεωπολιτικό μας περιβάλλον με αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονη προσήλωση στην εξισορρόπηση αναδυόμενων απειλών και να γυρίσουμε την πλάτη μας στη μικρόνοια και στο φόβο άνευ λόγου και αιτίας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Με ομιλίες του Αλ. Χαρίτση και του Γ. Σαρακιώτη η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στη Δράμα

Με ομιλίες του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Σαρακιώτη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα, με θέμα την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα