02/05/2017

Εισήγηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος

Εισήγηση στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Παρόντων των επικεφαλής της εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση», ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θίξει το ανοιχτό ζήτημα των «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας. Ως γνωστόν, τα εν λόγω οικόπεδα δόθηκαν με προσωρινά παραχωρητήρια μέσω Βασιλικού Διατάγματος στις 29 Ιουλίου 1894. Έκτοτε, η παραχώρηση ολοκληρώθηκε για κάποιους δικαιούχους με την έκδοση οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας και για κάποιους άλλους δεν εκδόθηκαν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας.

Τα συγκεκριμένα οικόπεδα βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως Μαλεσίνας, έχουν γίνει μεταβιβάσεις αυτών και μάλιστα διαδοχικές για κάποια εξ αυτών. Μάλιστα, σε κάποια έχουν ανεγερθεί οικοδομές με όλες τις νόμιμες διαδικασίες με το ζήτημα της ιδιοκτησίας να μην έχει ποτέ αμφισβητηθεί. Το πρόβλημα ανέκυψε όταν, κατά την περάτωση της κτηματογράφησης, δόθηκε προτεραιότητα στο Ελληνικό Δημόσιο με τον παραμερισμό των δικαιωμάτων των επί χρόνια ιδιοκτητών. Έτσι, σε πολλά οικόπεδα, φέρεται κύριος το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο ή η Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας.

Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τη σημασία του προβλήματος ενώπιον της Επιτροπής και της εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση» αναλύοντας με λεπτομέρειες το ιστορικό, τις παραμέτρους, αλλά και το ηθικό και κοινωνικό διακύβευμα. Είναι πραγματικά αδιανόητο, εν έτει 2017 και εν μέσω οικονομικής κρίσης, να παραμένει ανοιχτό ένα πρόβλημα του 19ου αιώνα. Όπως σημείωσε ο Βουλευτής: «Αποτελεί χρέος όλων μας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστρέψει η κοινωνική γαλήνη για εκατοντάδες συμπολίτες μας στην περιοχή της Μαλεσίνας. Από πλευράς μου, μπορώ να δεσμευτώ ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα των λεγόμενων «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα