02/05/2017

Εισήγηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος

Εισήγηση στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Παρόντων των επικεφαλής της εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση», ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θίξει το ανοιχτό ζήτημα των «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας. Ως γνωστόν, τα εν λόγω οικόπεδα δόθηκαν με προσωρινά παραχωρητήρια μέσω Βασιλικού Διατάγματος στις 29 Ιουλίου 1894. Έκτοτε, η παραχώρηση ολοκληρώθηκε για κάποιους δικαιούχους με την έκδοση οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας και για κάποιους άλλους δεν εκδόθηκαν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας.

Τα συγκεκριμένα οικόπεδα βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως Μαλεσίνας, έχουν γίνει μεταβιβάσεις αυτών και μάλιστα διαδοχικές για κάποια εξ αυτών. Μάλιστα, σε κάποια έχουν ανεγερθεί οικοδομές με όλες τις νόμιμες διαδικασίες με το ζήτημα της ιδιοκτησίας να μην έχει ποτέ αμφισβητηθεί. Το πρόβλημα ανέκυψε όταν, κατά την περάτωση της κτηματογράφησης, δόθηκε προτεραιότητα στο Ελληνικό Δημόσιο με τον παραμερισμό των δικαιωμάτων των επί χρόνια ιδιοκτητών. Έτσι, σε πολλά οικόπεδα, φέρεται κύριος το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο ή η Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας.

Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τη σημασία του προβλήματος ενώπιον της Επιτροπής και της εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση» αναλύοντας με λεπτομέρειες το ιστορικό, τις παραμέτρους, αλλά και το ηθικό και κοινωνικό διακύβευμα. Είναι πραγματικά αδιανόητο, εν έτει 2017 και εν μέσω οικονομικής κρίσης, να παραμένει ανοιχτό ένα πρόβλημα του 19ου αιώνα. Όπως σημείωσε ο Βουλευτής: «Αποτελεί χρέος όλων μας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστρέψει η κοινωνική γαλήνη για εκατοντάδες συμπολίτες μας στην περιοχή της Μαλεσίνας. Από πλευράς μου, μπορώ να δεσμευτώ ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα των λεγόμενων «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα