23/03/2017

Εισήγηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση με θέμα τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα πέντε σενάρια για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως πρόσφατα τα διατύπωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ.

Η Ευρώπη, σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, οφείλει να «επιστρέψει στο μέλλον» ανακαλύπτοντας τις ρίζες της και επαναπροσεγγίζοντας τους στόχους των μεταπολεμικών οραματιστών, όπως ο Σουμάν, ο Μονέ, ο Αντενάουερ και ο Σπινέλι. Τα λόγια του πρώτου είναι ενδεικτικά: «η παγκόσμια ειρήνη δεν μπορεί να διαφυλαχθεί χωρίς να γίνουν δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες με τους κινδύνους οι οποίοι την απειλούν» και συνεπώς, «η Ευρώπη θα οικοδομηθεί μέσω συγκεκριμένων επιτευγμάτων τα οποία θα εμπεδώσουν κατ’ αρχήν μία de facto αλληλεγγύη».

Ουδείς αμφισβητεί ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα, σήμερα, βρίσκεται σε κρίση και ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες οφείλουν να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες. Η Λευκή Βίβλος της Επιτροπής δεν έρχεται να προτείνει εναλλακτικούς «οδικούς χάρτες» ούτε να παραθέσει προτάσεις πολιτικής. Μέσω των προτάσεων, δίνεται απλώς τροφή για σκέψη προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Ιωάννης Σαρακιώτης έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να εκτιμήσουμε και να προστατεύσουμε αυτά που έχουμε για μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές». Εξάλλου, σύμφωνα με το Βουλευτή, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε ώστε να μην αφήσουμε στα παιδιά μας μια Ευρώπη χειρότερη από αυτή που παραλάβαμε.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για το θέμα των προγραμματικών προτάσεων των...

Διαβάστε Περισσότερα