25/04/2021

Εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας για την απόφαση μείωσης των αποδοχών υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας ζητά ο Γ. Σαρακιώτης

Εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης ζήτησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, σχετικά με την απόφαση μείωσης των αποδοχών υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε στον Υπουργό Υγείας με Κοινοβουλευτική Αναφορά του, τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οποίες τους γνωστοποιήθηκε ότι «τίθενται σε καθεστώς περικοπής της υπερωριακής απασχόλησής τους σε ποσοστό 20% για τα γενικά νοσηλευτικά τμήματα και 40% για τις δομές αντιμετώπισης περιστατικών covid-19 (τμήμα απομόνωσης covid-19, Μ.Ε.Θ, Τ.Ε.Π, κέντρο εμβολιασμού)».

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας: «Είναι απαράδεκτο, εν μέσω πανδημίας, αντί να επιβραβεύεται το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων της χώρας να περικόπτονται οι αποδοχές των εργαζομένων με ευτελείς δικαιολογίες. Είναι τουλάχιστον ανήθικο από τη μία πλευρά το Υπουργείο να ζητά από το προσωπικό των νοσοκομείων “να βάλει πλάτη” και από την άλλη πλευρά να τους ζητά να το πράξουν χωρίς ανταμοιβή». Καταληκτικά, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Αυτή είναι η στρατηγική της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να εγκαταλείπει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο υπερβάλλουν εαυτούς, χωρίς να τους καταβάλλει ακόμη και τα δεδουλευμένα τους από τη μία και να σκορπά τεράστια χρηματικά ποσά μέσω αδιαφανών απευθείας αναθέσεων σε ¨φίλους¨ από την άλλη».

Δείτε εδώ το κείμενο της αναφοράς του Γιάννη Σαρακιώτη και εδώ το δελτίο τύπου των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, με δύο λόγια “Business as usual”»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφονται με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τοποθετήθηκε (27/7) ο Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Καίριο πλήγμα για τη Στυλίδα το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς – Υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Φθιώτιδας»

Αν αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών το πλήγμα που θα δημιουργήσει η διαφαινόμενη αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην αναπτυξιακή προοπτική της Στυλίδας και της Ανατολικής Φθιώτιδας, τι προτίθεται να πράξει...

Διαβάστε Περισσότερα

Αλ. Χαρίτσης – Γ. Σαρακιώτης και 54 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Βορά στις υπέρογκες αυξήσεις σειράς προϊόντων οι Έλληνες πολίτες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας»

       Να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και τις υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου καθώς και να μεριμνήσουν για την αυστηρή εποπτεία της αγοράς, καλούν την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο Επίκαιρης...

Διαβάστε Περισσότερα