22/03/2018

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη για το Ειδικό Σχολείο Λαμίας

Μέσω επίκαιρης ερώτησης απευθύνθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, με θέμα τα προβλήματα στέγασης του Ειδικού Σχολείου Λαμίας. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Σαρακιώτης:

«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σημερινού Ειδικού Σχολείου προορίζονταν εξ αρχής για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας. Όμως, οι επείγουσες ανάγκες και οι ελλείψεις οδήγησαν στη συστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου δημιουργώντας ένα σχολικό περιβάλλον, στο οποίο συνυπάρχουν παιδιά από τεσσάρων (4) έως δεκαοχτώ (18) ετών, με ό,τι αυτό σημαίνει δεδομένης και της ιδιαίτερης μεταχείρισης που χρειάζονται οι συγκεκριμένοι μαθητές. Από τη συστέγαση των τριών σχολείων προκύπτουν προφανή ζητήματα ασφαλείας, ενώ και η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μαθητών συνιστά ένα ακόμη εμπόδιο στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημειώνει επίσης, ότι έχουν γίνει βήματα επίλυσης του ζητήματος με την πρόβλεψη για τη μεταφορά του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου. Ωστόσο, η απαιτούμενη αναβάθμιση των εν λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρά τη σχετική ετοιμότητα, την οποία έχουν επιδείξει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέων.

Ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε αφενός να ενημερωθεί για τις αιτίες της διαρκούσας κωλυσιεργίας και αφετέρου να λάβει το Υπουργείο όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίσπευση της οριστικοποίησης της μεταστέγασης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου. Άλλωστε, όπως αναφέρει στην ερώτησή του, οι συγκεκριμένες καθυστερήσεις αδικούν τις συνολικότερες προσπάθειες του Υπουργείου για τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την έγκαιρη στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων και τη δυνατότητα λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων με ολοήμερο πρόγραμμα. Η επίκαιρη ερώτηση αναμένεται να απαντηθεί από τον Υπουργό, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Βουλής, στις 16 Απριλίου.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα