07/03/2017

Επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπό τον Υφυπουργό κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη με τη συμμετοχή του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Σαρακιώτη και του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε η οριστική επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης.

Το συγκεκριμένο Ι.Ε.Κ. είχε ιδρυθεί το 1996 με στόχο την παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (επίπεδο 5) σε εκατοντάδες σπουδαστές με την προσαρμογή τους στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της παραγωγικής διαδικασίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι νέες και οι νέοι της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδας εξασφάλιζαν και θα εξασφαλίζουν πλέον κατάλληλα προσόντα αποκτώντας περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης σε μια σειρά τομέων.

Μέσω της κατάργησης των διδάκτρων και της κατοχύρωσης της δωρεάν φοίτησης στα δημόσια Ι.Ε.Κ., η επαναφορά τέτοιων θεσμών καθίσταται σημαντική ιδιαιτέρως αν αναλογιστούμε ότι η εναλλακτική λύση των – κατά τα άλλα ακριβών – ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. δεν παρέχεται στη Φθιώτιδα.

Η αναστολή λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης το 2010 ήταν αποτέλεσμα μίας ιδεοληπτικής εμμονής, καθώς οι απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας του, όπως το κτίριο, τα εργαστήρια και η υλικοτεχνική υποδομή, ήταν εξασφαλισμένα μέσω της συστέγασης με το ΕΠΑΛ Αταλάντης. Η παρούσα κυβέρνηση θέτει εκ νέου σε πρώτο πλάνο την παιδεία και τη νεολαία υποστηρίζοντας τις υπάρχουσες δομές, διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, με μηδαμινό κόστος.

Δεδομένων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Λοκρίδας, της αδυναμίας των οικογενειών να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις λόγω των δυσβάστακτων εξόδων και της επιτακτικής ανάγκης παροχής εφοδίων στη νεολαία για την καταπολέμηση της ανεργίας, η επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης ενέχει ιδιαίτερη σημασία.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ευτυχείς που, κατόπιν συντονισμένων και επίμονων προσπαθειών, εκπληρώνεται ο στόχος της επαναλειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης, το οποίο θα δώσει σε εκατοντάδες νέους τη δυνατότητα κατάρτισης στον τόπο τους. Σε μια εποχή, που πολλές αγροτικές περιοχές γνωρίζουν την ερήμωση, αποτελεί προτεραιότητά μας να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της δια βίου μάθησης με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο OPEN: «Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για τη νέα αναμέτρηση»

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και εκφράζοντας τη θέση του εν όψει της νέας εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα