07/03/2017

Επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης

Την Τρίτη 7 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπό τον Υφυπουργό κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη με τη συμμετοχή του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Σαρακιώτη και του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συμφωνήθηκε η οριστική επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης.

Το συγκεκριμένο Ι.Ε.Κ. είχε ιδρυθεί το 1996 με στόχο την παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (επίπεδο 5) σε εκατοντάδες σπουδαστές με την προσαρμογή τους στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της παραγωγικής διαδικασίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι νέες και οι νέοι της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδας εξασφάλιζαν και θα εξασφαλίζουν πλέον κατάλληλα προσόντα αποκτώντας περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης σε μια σειρά τομέων.

Μέσω της κατάργησης των διδάκτρων και της κατοχύρωσης της δωρεάν φοίτησης στα δημόσια Ι.Ε.Κ., η επαναφορά τέτοιων θεσμών καθίσταται σημαντική ιδιαιτέρως αν αναλογιστούμε ότι η εναλλακτική λύση των – κατά τα άλλα ακριβών – ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. δεν παρέχεται στη Φθιώτιδα.

Η αναστολή λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης το 2010 ήταν αποτέλεσμα μίας ιδεοληπτικής εμμονής, καθώς οι απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας του, όπως το κτίριο, τα εργαστήρια και η υλικοτεχνική υποδομή, ήταν εξασφαλισμένα μέσω της συστέγασης με το ΕΠΑΛ Αταλάντης. Η παρούσα κυβέρνηση θέτει εκ νέου σε πρώτο πλάνο την παιδεία και τη νεολαία υποστηρίζοντας τις υπάρχουσες δομές, διορθώνοντας λάθη του παρελθόντος και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, με μηδαμινό κόστος.

Δεδομένων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Λοκρίδας, της αδυναμίας των οικογενειών να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις λόγω των δυσβάστακτων εξόδων και της επιτακτικής ανάγκης παροχής εφοδίων στη νεολαία για την καταπολέμηση της ανεργίας, η επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης ενέχει ιδιαίτερη σημασία.

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ευτυχείς που, κατόπιν συντονισμένων και επίμονων προσπαθειών, εκπληρώνεται ο στόχος της επαναλειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης, το οποίο θα δώσει σε εκατοντάδες νέους τη δυνατότητα κατάρτισης στον τόπο τους. Σε μια εποχή, που πολλές αγροτικές περιοχές γνωρίζουν την ερήμωση, αποτελεί προτεραιότητά μας να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της δια βίου μάθησης με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του»

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (16/08) για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα