13/05/2023

Επισκέψεις Σαρακιώτη σε Αμφίκλεια και Ελάτεια

Ο κύκλος των επισκέψεων του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Σαρακιώτη συνεχίστηκε με την Αμφίκλεια και την Ελάτεια, όπου ο κ. Σαρακιώτης συζήτησε με τους πολίτες, ενώ μετέβη επίσης στο Δημαρχείο, στο Κέντρο Υγείας και στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο κ. Σαρακιώτης συναντήθηκε με επαγγελματίες και αγρότες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας να κυριαρχεί στις συζητήσεις. Όπως επισημάνθηκε από τον Υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.: «Η ακρίβεια, η απουσία ελέγχων στην αγορά και η συνολική αδιαφορία της Κυβέρνησης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα έχουν οδηγήσει στην ερήμωση της υπαίθρου και στην εγκατάλειψη αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας και της Ελάτειας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. έχει δεσμευτεί για μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο, η προστασία της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς, η επιδότηση για την αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες αντίστοιχα, η χορήγηση μικροπιστώσεων και ο ανασχεδιασμός της ΚΑΠ για τη στήριξη των ευάλωτων αγροτών».

Εν συνεχεία, με αφορμή τη συνομιλία του με μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης, εξαιτίας κυρίως των υπέρογκων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Σαρακιώτης πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι η κρίση της ακρίβειας τροφοδοτήθηκε από την κρίση της αισχροκέρδειας, με θύματα κυρίως τον κόσμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Εμείς έχουμε θέσει στην κρίση των Ελλήνων πολιτών ένα πλήρως κοστολογημένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και συνολικά της ακρίβειας, ενώ έχουμε δεσμευτεί μεταξύ άλλων για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, ενώ δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019».

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας-Ελάτειας, το οποίο υπενθυμίζεται ότι μεταστεγάστηκε στις νέες εγκαταστάσεις του κατά την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κ. Σαρακιώτης επανέλαβε την κωμικοτραγική διαπίστωσή του ότι «επί Κυβέρνησης Ν.Δ., περισσότεροι αστυνομικοί ήταν αποσπασμένοι στην ασφάλεια του Φουρθιώτη σε σχέση με όσους υπηρετούν στο ΑΤ Αμφίκλειας-Ελάτειας», στοιχείο ενδεικτικό της υποστελέχωσης της εν λόγω υπηρεσίας.

Παρόμοια προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και το Κέντρο Υγείας της περιοχής, γεγονός που ανησυχεί ιδιαιτέρως τόσο τους εργαζόμενους όσο φυσικά και τους κατοίκους της Αμφίκλειας, της Ελάτειας και των παρακείμενων χωριών. Σύμφωνα με τον Υποψήφιο Βουλευτή Φθιώτιδας: «Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τίθεται, μέσω του πλήρως τεκμηριωμένου προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη δημιουργία του «νέου Ε.Σ.Υ.», με ιδιαίτερη έμφαση στην άρση των περιφερειακών ανισοτήτων και στην ομαλή πρόσβαση των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών σε βασικές υπηρεσίες υγείας».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Νέα ερώτηση Σαρακιώτη για το Νοσοκομείο Λαμίας – Παραδοχή Άδωνι Γεωργιάδη για τα προβλήματα

Για ακόμη μία φορά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αποτέλεσε θέμα συζήτησης στη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης προς...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για απόφαση Διοικητικής Ολομέλειας Αρείου Πάγου: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά αιτία προβληματισμού και όχι ευκαιρία υπεκφυγών»

Σε δήλωση, με αφορμή το δελτίο τύπου της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη: «Φωνάζουμε για Δικαιοσύνη και Αλήθεια»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και της Ευρωομάδας “The Left”, Κώστα Αρβανίτη, την Τετάρτη 14/02/2024, η οποία και έδωσε βήμα στους Μαρία Καρυστιανού, Παύλο Ασλανίδη,...

Διαβάστε Περισσότερα