19/06/2017

Επιστολή Γιάννη Σαρακιώτη προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γεώργιο Πιτσιλή. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Σαρακιώτη:

Αξιότιμε κύριε Πιτσιλή,

Η κυκλοφορία χιλιάδων ανασφάλιστων οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους έχει λάβει δυσθεώρητες διαστάσεις και αποτελεί πεποίθηση όλων ότι πρέπει να βρεθεί μία – κατά το δυνατόν άμεση – λύση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σκοπός της παρούσας επιστολής αφορά ορισμένες αστοχίες κατά τη διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί κυρίως δύο φαινόμενα. Στην πρώτη περίπτωση, ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων λαμβάνουν απευθείας ειδοποίηση πληρωμής προστίμου (σημαντικού ύψους) χωρίς καμία προειδοποίηση. Είναι γνωστό ότι οι οικονομικές δυσχέρειες της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας έχουν αναγκάσει πολλούς εξ αυτών να αναβάλλουν διαρκώς την αποπληρωμή υποχρεώσεών τους και προς τούτο, πολλές φορές βρίσκονται ενώπιον του προστίμου για το ανασφάλιστο όχημά τους ενόσω μια ενδεχόμενη πρότερη επισήμανση θα μπορούσε να είχε συνεισφέρει στην επίλυση του θέματος. Μάλιστα, η εν λόγω προειδοποίηση δε θεωρείται ότι επιβαρύνει το δημοσιοοικονομικό αποτέλεσμα, καθώς δύναται να πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Στη δεύτερη περίπτωση, συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες των οχημάτων τους εδώ και πολλά χρόνια, λαμβάνουν επίσης ειδοποίηση πληρωμής προστίμου. Πρόκειται για ανθρώπους μη δυνάμενους να ανταποκριθούν στις εν λόγω υποχρεώσεις και γι’ αυτό το λόγο, έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα χρήσης των οχημάτων τους και επομένως, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ασφαλίστρων.

Κατά συνέπεια, προς την κατεύθυνση της βέλτιστης και της δικαιότερης διαχείρισης τέτοιου είδους προβλημάτων, σας ερωτώ: Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ανωτέρω προβλήματα; Δεδομένου του μηδαμινού κόστους αποστολής προειδοποίησης – λ.χ. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) – εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, για ποιους λόγους δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη;

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα