Την απορία του εκφράζει ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω επιστολής του για το θέμα των γαλάζιων σημαιών στις παραλίες και τις μαρίνες της περιοχής της Φθιώτιδος και δη της επαρχίας Λοκρίδος.
Απευθυνόμενος στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία διά της Εθνικής Επιτροπής Αξιολόγησης (Ε.Ε.Κ.), προβαίνει στην κατάρτιση εκθέσεως η οποία, εν συνεχεία, όπως προβλέπεται και από την προκαθορισμένη διαδικασία, αποστέλλεται στην αντίστοιχη επιτροπή του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – F.E.E.), που διενεργεί και την τελική κρίση, ζητά να μάθει τους λόγους βάσει των οποίων οδηγήθηκαν στα προσφάτως δημοσιευθέντα αποτελέσματα.
Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρεται στο γεγονός της μείωσης του αριθμού των ακτών της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα του Δήμου Λοκρών, που έλαβαν γαλάζια σημαία το τρέχον έτος σε σύγκριση με αυτόν του 2015, ζητώντας να του γνωστοποιηθούν οι επιμέρους λόγοι εξαιτίας των οποίων παραλίες, όπως αυτές των Λιβανατών (Κυανή Ακτή και Σχοινιάς), της Σουβάλας Αρκίτσας και του Λιβριχιού Αρκίτσας, δεν έλαβαν και φέτος την επιβράβευση της γαλάζιας σημαίας, μιας και δεν συντελέσθηκε τίποτε ικανό για να μεταβάλλει ριζικά την εικόνα που είχαν το προηγούμενο έτος.
Τέλος, με την επιστολή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επιδιώκει την αγαστή συνεργασία, προσβλέποντας στην πολύτιμη συνεισφορά τόσο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, όσο και του αντίστοιχου διεθνούς οργανισμού, ώστε να συμβάλλουν από κοινού στο μέλλον στην τυπική επίσημη αναγνώριση της -ούτως ή άλλως- υψηλής αισθητικής των ακτών της περιοχής της Λοκρίδας και στην ενίσχυση της πολύπλευρης σημασίας τους για την τοπική κοινωνία και οικονομία.