08/05/2019

Επιστρέφουμε στην ελληνική κοινωνία ό,τι της στέρησαν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Μάριον Μιχελιδάκη, καθώς και με το Βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Αναφορικά με τα θετικά μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Δεν πρόκειται για μέτρα που θα υλοποιηθούν κάποια στιγμή… Άμεσα ψηφίζονται και άμεσα εφαρμόζονται. Οι πολίτες ορθά εστιάζουν στη 13η σύνταξη, καθώς κόπηκε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πλέον περιμένουν με αγωνία την επαναφορά της. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στον ηλεκτρισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέτρα που ανακουφίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα οι βελτιώσεις στις συντάξεις χηρείας. Το σύνολο των αιτημάτων των συγκεκριμένων γυναικών ικανοποιείται».

Στη συνέχεια, απαντώντας στην κριτική ότι αποπνέεται «προεκλογικό άρωμα» από τα συγκεκριμένα μέτρα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε:

«Μπορούσε να δοθεί οτιδήποτε τον Ιανουάριο του 2015, μόλις αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όταν παραλάβαμε τα ασφαλιστικά ταμεία με έλλειμμα άνω του 1 δις ευρώ; Με άδεια ταμεία δεν μπορεί να δοθεί απολύτως τίποτα. Η χώρα πλέον «πατά στα πόδια της» όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οποία ο στόχος της ανάπτυξης είναι στο 2,2% και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τώρα μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στην κοινωνία ό,τι της στέρησαν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τώρα το πράττει».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα βάρη, τα οποία κλήθηκε να σηκώσει η μεσαία τάξη κατά την περίοδο των μνημονίων:

«Η μεσαία τάξη σήκωσε ένα πολύ βαρύ φορτίο τα προηγούμενα χρόνια και μετά το Σεπτέμβριο, λαμβάνονται μέτρα ανακούφισής της, με την κυβέρνηση να είναι απολύτως συνεπής προς τις δεσμεύσεις της».

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την ρητορική και τις διαφαινόμενες προθέσεις του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας:

«Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν εντός του επόμενου μήνα κατατεθειμένα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ας κρίνουν τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να δοθεί 13η σύνταξη, όπως εκείνες περί «4ου μνημονίου». Παρατηρώ με ιδιαίτερη χαρά ότι η Ν.Δ. πλέον υπερψηφίζει όλα τα μέτρα του «4ου μνημονίου», όπως το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας: «Η Ολομέλεια συνιστά θεσμό που αντιστέκεται στην υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση»

Σε χαιρετισμό κατά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που διεξήχθη στη Λαμία την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2024 προέβη ο Βουλευτής και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης & Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα