08/05/2019

Επιστρέφουμε στην ελληνική κοινωνία ό,τι της στέρησαν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης εμφανίστηκε στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Μάριον Μιχελιδάκη, καθώς και με το Βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Αναφορικά με τα θετικά μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Δεν πρόκειται για μέτρα που θα υλοποιηθούν κάποια στιγμή… Άμεσα ψηφίζονται και άμεσα εφαρμόζονται. Οι πολίτες ορθά εστιάζουν στη 13η σύνταξη, καθώς κόπηκε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πλέον περιμένουν με αγωνία την επαναφορά της. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στον ηλεκτρισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μέτρα που ανακουφίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα οι βελτιώσεις στις συντάξεις χηρείας. Το σύνολο των αιτημάτων των συγκεκριμένων γυναικών ικανοποιείται».

Στη συνέχεια, απαντώντας στην κριτική ότι αποπνέεται «προεκλογικό άρωμα» από τα συγκεκριμένα μέτρα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε:

«Μπορούσε να δοθεί οτιδήποτε τον Ιανουάριο του 2015, μόλις αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όταν παραλάβαμε τα ασφαλιστικά ταμεία με έλλειμμα άνω του 1 δις ευρώ; Με άδεια ταμεία δεν μπορεί να δοθεί απολύτως τίποτα. Η χώρα πλέον «πατά στα πόδια της» όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οποία ο στόχος της ανάπτυξης είναι στο 2,2% και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τώρα μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στην κοινωνία ό,τι της στέρησαν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τώρα το πράττει».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα βάρη, τα οποία κλήθηκε να σηκώσει η μεσαία τάξη κατά την περίοδο των μνημονίων:

«Η μεσαία τάξη σήκωσε ένα πολύ βαρύ φορτίο τα προηγούμενα χρόνια και μετά το Σεπτέμβριο, λαμβάνονται μέτρα ανακούφισής της, με την κυβέρνηση να είναι απολύτως συνεπής προς τις δεσμεύσεις της».

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την ρητορική και τις διαφαινόμενες προθέσεις του κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας:

«Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν εντός του επόμενου μήνα κατατεθειμένα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ας κρίνουν τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να δοθεί 13η σύνταξη, όπως εκείνες περί «4ου μνημονίου». Παρατηρώ με ιδιαίτερη χαρά ότι η Ν.Δ. πλέον υπερψηφίζει όλα τα μέτρα του «4ου μνημονίου», όπως το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα