18/06/2021

Ερώτηση Γ. Σαρακιώτη για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Φθιώτιδας: «Θα σφυρίξουν τα τρένα στη Φθιώτιδα κύριοι της Ν.Δ.;»

Την υποβάθμιση της Φθιώτιδας μέσω της μη εκτέλεσης σειράς δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυό της, μέσα από την παράθεση συγκεκριμένων παραδειγμάτων στους Δήμους Αμφίκλειας – Ελάτειας, Καμένων Βούρλων, Στυλίδας, Δομοκού, έθιξε με ερώτησή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησής του, την οποία προσυπογράφουν ο πρώην Υπουργός και αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών, κ. Νίκος Παππάς και εννέα δεκαοκτώ (18) συνάδελφοι του στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνονται οι κωλυσιεργίες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών  το οποίο στο πλαίσιο απάντησής του σε προηγούμενη ερώτηση του (22-02-2021), κ. Σαρακιώτη για το σταθμό του Μώλου στο Δήμο Καμένων Βούρλων αναφέρει – ουσιαστικά παραδεχόμενο τις ευθύνες του – ανάμεσα σε άλλα ότι:

«…δεν έχουν παραληφθεί ακόμη το κτίριο του σταθμού, τα επιμέρους τμήματα και συστήματά του (γραφείο κίνησης, αίθουσα αναμονής & Η/Μ εξοπλισμός) καθώς και τα συστήματα τηλεδιοίκησης, στα οποία υπολείπονται μικρής κλίμακας εργασίες για την πλήρη ολοκλήρωσή τους»

«Για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων, αναμένεται να υπογραφεί άμεσα η πρώτη συμπληρωματική σύμβασης της Α.Σ. 635/13 (τίτλος έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης της υποδομής και των κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευή της επιδομής, των Η/Μ εγκαταστάσεων, της σηματοδότησης, των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτροκίνησης της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Δομοκός»), στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μώλου»

Ταυτόχρονα, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, στηλιτεύουν το γεγονός της μη εκτέλεσης δρομολογίων που διασχίζουν το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, τονίζοντας ότι, οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις Κυβερνητικών στελεχών προς τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και οι κοινές διαπιστώσεις περί λειτουργίας των “τρένων της ανάπτυξης” παραμένουν προς ώρας κενές περιεχομένου. Τα ίδια προβλήματα περιγράφονται και στο Δήμο Στυλίδας, τα οποία και ώθησαν τη Δήμαρχο να αποστείλει επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω της οποίας εκφράζεται η έντονη και δικαιολογημένη διαμαρτυρία των δημοτών για τη μη εκτέλεση δρομολογίων της γραμμής “Λιανοκλάδι – Στυλίδα”, ενώ τέλος επισημαίνουν την αδράνεια και τη στασιμότητα που παρατηρείται στη λειτουργία δρομολογίων στο Δομοκό.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επειδή τα παραπάνω συντελούν στο να υποβαθμίζεται συνολικά η περιοχή της Φθιώτιδας καθώς επίσης και στην όξυνση των περιφερειακών ανισοτήτων ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό ποιες είναι οι αιτίες που δεν εκτελούνται τα σχετικά δρομολόγια και ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ώστε αυτά να επαναλειτουργήσουν.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, με δύο λόγια “Business as usual”»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφονται με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τοποθετήθηκε (27/7) ο Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Καίριο πλήγμα για τη Στυλίδα το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς – Υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Φθιώτιδας»

Αν αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών το πλήγμα που θα δημιουργήσει η διαφαινόμενη αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην αναπτυξιακή προοπτική της Στυλίδας και της Ανατολικής Φθιώτιδας, τι προτίθεται να πράξει...

Διαβάστε Περισσότερα

Αλ. Χαρίτσης – Γ. Σαρακιώτης και 54 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Βορά στις υπέρογκες αυξήσεις σειράς προϊόντων οι Έλληνες πολίτες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας»

       Να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και τις υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου καθώς και να μεριμνήσουν για την αυστηρή εποπτεία της αγοράς, καλούν την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο Επίκαιρης...

Διαβάστε Περισσότερα