05/01/2024

Ερώτηση Σαρακιώτη για Παιδιατρική: «Η άρση της αναγνώρισης της Παιδιατρικής ως κέντρο εκπαίδευσης αποτέλεσμα της αδιαφορίας της Κυβέρνησης για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Την ανάκληση της απόφασης που αίρει τη δυνατότητα του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας να εκπαιδεύει τους νέους ειδικευόμενους ιατρούς για τη λήψη της ειδικότητας της Παιδιατρικής και την άμεση στελέχωση της κλινικής με μόνιμο προσωπικό, ζητά ανάμεσα σε άλλα με κοινοβουλευτική παρέμβασή του, από τον νέο Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, η Απόφαση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (υπ’ αριθ. πρωτ. Γ5α/Γ.Π. 12894/08-12-2023), η οποία και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 28-12-2023 συνιστά ξεκάθαρη περαιτέρω υποβάθμιση της επιχειρησιακής και λειτουργικής δυνατότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την έλευση και την εκπαίδευση νέων γιατρών σε αυτό.

Επιπλέον, διατυπώνονται ανησυχίες για την παγίωση της άρσης αναγνώρισης του Γ.Ν. Λαμίας ως κατάλληλου κέντρου εκπαίδευσης ειδικευομένων ιατρών για την ειδικότητα της Παιδιατρικής, ιδίως δε σε περίπτωση μη άμεσης στελέχωσής της με μόνιμο προσωπικό. Για αυτό ερωτάται ο νέος Υπουργός ποιο είναι το σχέδιο του ώστε να καταστεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ελκυστικότερο για την έλευση και ένταξη νέων ιατρών σε αυτό.

Σχολιάζοντας τη δυσμενή αυτή η εξέλιξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημειώνει:

«Το σπιράλ της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των υπηρεσιών και της συνολικής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας εξελίσσεται βάσει του κεντρικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης που έχει ως στόχο την αποδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στον αντίποδα των κινήτρων που ζητά η επιστημονική κοινότητα, ο ιατρικός κόσμος και η ελληνική κοινωνία προκειμένου να καταστεί εφικτή η ένταξη του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Κυβέρνηση συνεχίζει και πορεύεται, εμμονικά το δρόμο του ανορθολογισμού.

Η απόφαση της άρσης της αναγνώρισης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ως κατάλληλου κέντρου εκπαίδευσης ειδικευόμενων ιατρών για την ειδικότητα της Παιδιατρικής είναι ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανικανότητας και της αδιαφορίας να εκπονήσει ένα πλέγμα κινήτρων όπου θα καταστήσει τη μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα της Στερεάς Ελλάδας πιο ελκυστική. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για το Νοσοκομείο μας, καθιστά για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση έκθετη και υπόλογη απέναντι στους πολίτες της Φθιώτιδας και οφείλει να προβεί στις αναγκαίες εξηγήσεις τόσο για την εν λόγω δυσμενή έκβαση, όσο και για το σχέδιο που έχει ώστε να καταστεί το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ελκυστικότερο για ένταξη νέων ιατρών σε αυτό.»

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα