10/04/2024

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στο κείμενο της ερώτησής του, η οποία συνυπογράφεται και από τον Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή Αχαΐας του κόμματος, Ανδ. Παναγιωτόπουλο, ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα μνημονεύει την απάντηση του πρώην Υπουργού Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το ίδιο ζήτημα (28.02.2022), ο οποίος είχε δηλώσει ανάμεσα σε άλλα ότι, «…είναι μέσα στις δεσμεύσεις μας η ανάπτυξη όλων αυτών των δομών στο αμέσως προσεχές διάστημα και αναλόγως και της πορείας προκήρυξης θα ανοίγουν και συγκεκριμένες δομές.», αλλά και ότι, «…είναι δέσμευση της χώρας μας […] επιθυμούμε το άνοιγμα αυτών των δομών να γίνει εντός του έτους.», αναφερόμενος στο έτος 2022.

Επιπροσθέτως, επισημαίνεται ότι, η ίδρυση αυτής της δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ήταν το αποτέλεσμα μίας από τις εμβληματικότερες μεταρρυθμίσεις που έλαβαν χώρα στον τομέα της υγείας, μετά και την ψήφιση του Ν. 4486/2017 επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπου ιδρύθηκαν 127 τοπικές μονάδες υγείας, ενσωματώνοντας και απασχολώντας πάνω από 1.100 εργαζόμενους στο χώρο της υγείας. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι, το 2018, έναν μόλις χρόνο μετά την ψήφιση του ως άνω Νόμου λειτούργησε η πρώτη τοπική μονάδα υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην πόλη της Λαμίας, γεγονός που εισέφερε στην καλλιέργεια της κουλτούρας πρόληψης, στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Λαμίας και την εν γένει αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω κοινοβουλευτικής παρέμβασης, ο κ. Σαρακιώτης σημειώνει τα εξής:

«Μετά και την κατάρρευση του Νοσοκομείου Λαμίας και την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, η Κυβέρνηση δεν προχωρά στην ανάπτυξη του δικτύου δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην πόλη της Λαμίας, ναρκοθετώντας έτσι το έργο της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το 2018 συστήσαμε την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας στην πόλη της Λαμίας, ενώ σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση δρομολογήσαμε τη λειτουργία και της 2ης στην περιοχή του Παγκρατίου.

Αντί, η Ν.Δ. να λάβει τη σκυτάλη και να θέσει σε πλήρη λειτουργία την εν λόγω δομή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναλώνεται στην υποσχεσιολογία, σε ευχολόγια και ανέξοδες δεσμεύσεις, όπως αυτές του κ. Πλεύρη σε προηγούμενη κοινοβουλευτική παρέμβασή μου. Είναι απολύτως προφανές ότι, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ούτε μπορεί, αλλά κυρίως δεν επιθυμεί να προβεί στην ανάληψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών που θα προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών της Λαμίας στην ισότιμη και δωρεάν πρόσβασή τους σε δομές και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Προτεραιότητα τους είναι η περαιτέρω επιβάρυνσή τους με την κατάρτιση τιμοκαταλόγων για τα απογευματινά χειρουργεία, τη θέσπιση νέων αυξήσεων στη συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα αλλά και στα παραπεμπτικά μικροβιολογικών ή απεικονιστικών εξετάσεων.».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα