13/11/2017

Η Ελλάδα αλλάζει. Επιτέλους!

Τα τελευταία χρόνια, κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, κάθε Έλληνας πολίτης βίωσε δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες έχουν τις ρίζες και τις αιτίες τους στα χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Ένας κανονικός λυμεώνας, που κατέστρεψε τα όνειρα και εξαΰλωσε το μόχθο των ανθρώπων αυτού του τόπου, ενώ ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι και υπόλογοι γι’ αυτή την πολιτική, κοινωνική και οικονομική απαξίωση φόρεσαν το ένδυμα του τιμητή της δημοκρατίας, της ανιδιοτέλειας και της χρηστής διοίκησης.

Γίναμε ενεοί μάρτυρες τοποτηρητών, στους οποίους οι κυβερνήσεις του παρελθόντος άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες της χώρας και τους έδωσαν τα κλειδιά. Με μέθοδο χειρουργική και με εργαλείο το φόβο, διέλυσαν θεσμούς, κοινωνική πολιτική και οικονομικούς παράγοντες φέρνοντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Ωστόσο, τα τελευταία δυόμιση χρόνια το τοπίο αλλάζει σταθερά. Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και χωρίς μεμψιμοιρίες ή έπαρση, ανέλαβε το εκτροχιασμένο τρένο της οικονομίας και το επανέφερε στη θέση του. Όλο αυτό βεβαίως δεν υλοποιήθηκε χωρίς τις θυσίες και τη συμμετοχή των Ελλήνων και είμαστε πια σε θέση όλοι μας, πολιτικοί και πολίτες, να δούμε την ιστορία να αλλάζει.

Μία τεράστια προσπάθεια επανεκκίνησης της κρατικής μηχανής λαμβάνει χώρα με ορατά αποτελέσματα σε πεδία όπως η οικονομία, η καταπολέμηση της ανεργίας, η κοινωνική ασφάλιση και οι υποδομές. Επιστέγασμα αυτών και απτή απόδειξη είναι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η συνάντηση όχι μόνο με τον Πρόεδρο Τραμπ, αλλά και με μια σειρά πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Η εμπιστοσύνη ανακτάται και η Ελλάδα αλλάζει. Αλλάζει σε πείσμα κάθε υστερόβουλης κριτικής ανθρώπων, που ενδιαφέρονται μόνο για καρέκλες εξουσίας και όχι για τον άνθρωπο.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της Κυβέρνησης, ο οποίος αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς, βάζει την Ελλάδα στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο. Οι νέες συνεργασίες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος, Ισραήλ, Αίγυπτος κλπ.), που έχουν προκύψει με τη σκληρή και μεθοδική δουλειά της Κυβέρνησης, έχουν προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα η αναβάθμιση και η ανάδειξη της χώρας σε κύριο παράγοντα διακίνησης και παραγωγής ενέργειας την τοποθετούν πολύ ψηλά στη λίστα των επενδυτών.

Αν λοιπόν συνεκτιμήσει κανείς το γεγονός, πως το καλοκαίρι η χώρα μας βγήκε από το καθεστώς υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος και πως οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, δίνουν τα εύσημα στην κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τότε το μέλλον αυτού του τόπου μόνο ευοίωνο μπορεί να είναι από εδώ κι εμπρός. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που όχι μόνο βλέπουμε πια το φως στην έξοδο του δύσκολου τούνελ, αλλά μπορούμε πια να ανασάνουμε τον καθαρό αέρα της αποδέσμευσης από τα μνημόνια. Κι αυτό, το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διεθνείς οργανισμοί και τα διεθνή fora που αντιμετωπίζουν πια την Ελλάδα, την κυβέρνησή της και τον Πρωθυπουργό της ως την καλύτερη δυνατή επιλογή για να επενδύσουν.

Εφημερίδα “Kontra”, 12/11/2017

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στη “Φθιωτική” για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, η εθνική τραγωδία των Τεμπών έχει επισκιάσει τα πάντα, συνταράσσοντας την εγχώρια και διεθνή κοινή γνώμη, γεμίζοντας μας θλίψη και οδύνη. Η ελληνική κοινωνία σήμερα πενθεί, διατρανώνοντας ταυτόχρονα το δίκιο της και επιζητώντας από...

Διαβάστε Περισσότερα

«Τα δεδομένα για τα τουρκικά F-16 και η δεδομένη Ελλάδα»

Από την πρώτη στιγμή αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και κορύφωσης της τουρκικής επιθετικότητας, κάθε ορθολογικός νους υπογράμμισε τη σημασία απόκτησης πλεονεκτήματος από την Ελλάδα στην ισορροπία δυνάμεων έναντι της Τουρκίας. Η Ελληνική Πολεμική...

Διαβάστε Περισσότερα

Για ποια «αποτροπή» της τουρκικής επιθετικότητας μιλάμε;

Η αποτροπή αποτελεί ενδεχομένως την πιο πολυσυζητημένη έννοια των στρατηγικών σπουδών, όταν αναφερόμαστε στην ανάγκη αντιμετώπισης της εξ ανατολών απειλής. Η χάραξη αποτρεπτικής στρατηγικής συνίσταται στην καλλιέργεια της πεποίθησης στον αντίπαλο ότι αν επιχειρήσει...

Διαβάστε Περισσότερα