14/11/2016

Η Ελλάδα απαντά με αλληλεγγύη και πολιτισμό στέλνοντας μήνυμα ότι, εκτός από αριθμοί, υπάρχουν και άνθρωποι

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, με τον εκπρόσωπο της νομαρχιακής επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαο Αρναούτογλου, όπου είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους υπευθύνους της δομής και τους εργαζόμενους σε αυτήν, καθώς και με τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και να πληροφορηθεί τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κος Σαρακιώτης είχε πλήρη ενημέρωση για τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών εντός του κέντρου και την καταβολή των προσπαθειών διαχείρισης και επίλυσης των προβλημάτων. Επίσης, τόνισε αφ’ ενός τις σύντονες προσπάθειες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών να μετριάσουν τις επιπτώσεις από την προσφυγική κρίση και αφ’ ετέρου την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των απλών πολιτών προς τους πρόσφυγες. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:

Δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η χώρα μας διαχειρίζεται ιδιαιτέρως αποτελεσματικά μια πρωτόγνωρη για την περιοχή ανθρωπιστική κρίση. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω τόσο με τους υπευθύνους του κέντρου φιλοξενίας εδώ στις Θερμοπύλες όσο και με φιλοξενούμενους πρόσφυγες και να πληροφορηθώ τις σκέψεις, τις αγωνίες και τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Κυβέρνηση, τοπικοί φορείς και υπεύθυνοι του κέντρου προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης εν όψει και των χειμερινών μηνών. Η Ελλάδα απαντά με αλληλεγγύη και πολιτισμό στέλνοντας μήνυμα ότι, εκτός από αριθμοί, υπάρχουν και άνθρωποι.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα