04/05/2019

Η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα την υλοποίηση του προγράμματός της

Στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά, καθώς και με τους υπόλοιπους καλεσμένους. Αναφορικά με την ρύθμιση των «120 δόσεων» ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Διατηρώντας καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες της Φθιώτιδας, σας βεβαιώνω ότι το πρώτο θέμα συζήτησης είναι αυτό των 120 δόσεων. Είναι μια ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας με συσσωρευμένα χρέη εδώ και αρκετά χρόνια. Το πλαίσιο έχει ήδη δοθεί και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό. Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι έκδηλο και θυμίζει την περίοδο της αναμονής για την τελικώς μη περικοπή των συντάξεων».

Συνεχίζοντας σχετικά με το θέμα του αφορολόγητου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε:

«Η σημερινή κυβέρνηση, όπως κατάφερε να καταργήσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων το οποίο μονοπωλούσε τη δημόσια συζήτηση επί 1,5 έτος και το είχε «σηκώσει» πολύ ψηλά η Ν.Δ. και τα στελέχη της, θα αποτρέψει και τη μείωση αφορολόγητου».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε στην κριτική περί της «αναδιανομής των φόρων» σημειώνοντας:

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., αφού χρεοκόπησαν τη χώρα το 2010, έκτοτε έλαβαν μέτρα ύψους 62 δις ευρώ. Επέστρεψαν έστω και 1 ευρώ στην ελληνική κοινωνία; Κατά τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ελήφθησαν περίπου 10 δις ευρώ επιπρόσθετα μέτρα και επεστράφησαν τα 4 δις, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν σημαντικές πληγές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Θυμίζω τους 2 εκατ. ανασφάλιστους που απέκτησαν πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ., την επιστροφή των αναδρομικών σε χιλιάδες συμπολίτες μας, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αύξηση του κατώτατου. Συνεπώς, δεν μπορώ να ακούω αυτή την κριτική από στελέχη της Ν.Δ.».

Τέλος, αναφορικά με την προοπτική μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε:

«Πράγματι δεν έχουμε καταφέρει να μειώσουμε όλους τους φόρους που επέβαλε η Ν.Δ., όπως φυσικά και τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ο οποίος φέρει την υπογραφή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη στον προϋπολογισμό του 2019 έχουν συμπεριληφθεί τέτοιες προβλέψεις».

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη για την εξυγίανση του Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Στο 1ο STAR Forum 2023, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας και στη θεματική συζήτηση με τίτλο: «30 χρόνια μετά το SOS του Ασωπού», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Μία από τις τελευταίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα