29/01/2018

Η Ν.Δ. ας μη βγάζει την εικόνα της Βαβέλ, όταν διακυβεύονται κρίσιμα εθνικά ζητήματα

Στο φλέγον ζήτημα των διαπραγματέυσεων με την Π.Γ.Δ.Μ. είχε την ευκαρία να αναφερθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Σχετικά με τις διαφορές με το συγκυβερνόν κόμμα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν όντως διαφορές. Ωστόσο, μέχρι τώρα η συνεργασία έχει λειτουργήσει σε κορυφαία ζητήματα, που απασχολούν τη χώρα, όπως τα οικονομικά και εκείνα της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Το σκοπιανό είναι ένα ζήτημα, που υπάρχουν διαφορές με τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά να θυμίσω ότι και ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Νίκο Κοτζιά, όπως και ο Δημήτρης Καμμένος στον Πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι σε μείζονα εθνικά ζητήματα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία και ψυχραιμία».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, απαντώντας στη μομφή του συνομιλητή του από τη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπενθύμισε ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού έφερε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία», ενώ ακολούθως αναρωτήθηκε «ποιους ωφελεί η μη επίλυση του ζητήματος; Τη Βουλγαρία; Την Τουρκία; Την Αλβανία;» καταλήγοντας ότι «σίγουρα δεν ωφελεί την Ελλάδα». Όσον αφορά την αμφιλεγόμενη στάση της Ν.Δ., προσέθεσε σε σκωπτικό ύφος:

«Ο κ. Κουμουτσάκος, την Τρίτη, έλεγε ότι είναι η πλέον ευνοϊκή συγκυρία επίλυσης του ζητήματος και την επόμενη ημέρα, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη συγκυρία. Ας συνεννοηθούν και ας μη βγάζουν την εικόνα της «Βαβέλ», γιατί αν μη τι άλλο είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα έχει αντίθετη άποψη από εκείνη του Προέδρου της».

Υπογραμμίζοντας την ανακολουθία κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε:

«Όποιος δε θυμάται, μπορεί να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο τις ομιλίες των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη, όταν διαχειριζόταν το κρίσιμο εθνικό θέμα η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και τα πυρά των δύο νυν στελεχών της Ν.Δ. κατά της τότε κυβέρνησης […] Ο κ. Σαμαράς τι απάντησε, όταν η κα Μέρκελ αποκαλούσε ενώπιόν του ως «Μακεδονία» το γειτονικό κράτος;»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επέστησε την προσοχή όλων των κομμάτων, όταν τα στελέχη τους διατυπώνουν απόψεις για την εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων:

«Επ’ αφορμή της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα μας, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να διατυπώνει την άποψη ότι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται ‘on camera’ και τώρα μας κατηγορεί για μυστική διπλωματία. Ας αποφασίσει πως ασκείται η διπλωματία. Όταν σε μια οικογένεια ο γιος έχει διαφορετική άποψη από τον πατέρα και η αδελφή από τον αδελφό, καλό θα ήταν να μην εξωτερικεύονται εις βάρος των εθνικών θεμάτων τα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα