29/01/2018

Η Ν.Δ. ας μη βγάζει την εικόνα της Βαβέλ, όταν διακυβεύονται κρίσιμα εθνικά ζητήματα

Στο φλέγον ζήτημα των διαπραγματέυσεων με την Π.Γ.Δ.Μ. είχε την ευκαρία να αναφερθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Σχετικά με τις διαφορές με το συγκυβερνόν κόμμα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν όντως διαφορές. Ωστόσο, μέχρι τώρα η συνεργασία έχει λειτουργήσει σε κορυφαία ζητήματα, που απασχολούν τη χώρα, όπως τα οικονομικά και εκείνα της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Το σκοπιανό είναι ένα ζήτημα, που υπάρχουν διαφορές με τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά να θυμίσω ότι και ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Νίκο Κοτζιά, όπως και ο Δημήτρης Καμμένος στον Πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι σε μείζονα εθνικά ζητήματα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία και ψυχραιμία».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, απαντώντας στη μομφή του συνομιλητή του από τη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπενθύμισε ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού έφερε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία», ενώ ακολούθως αναρωτήθηκε «ποιους ωφελεί η μη επίλυση του ζητήματος; Τη Βουλγαρία; Την Τουρκία; Την Αλβανία;» καταλήγοντας ότι «σίγουρα δεν ωφελεί την Ελλάδα». Όσον αφορά την αμφιλεγόμενη στάση της Ν.Δ., προσέθεσε σε σκωπτικό ύφος:

«Ο κ. Κουμουτσάκος, την Τρίτη, έλεγε ότι είναι η πλέον ευνοϊκή συγκυρία επίλυσης του ζητήματος και την επόμενη ημέρα, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη συγκυρία. Ας συνεννοηθούν και ας μη βγάζουν την εικόνα της «Βαβέλ», γιατί αν μη τι άλλο είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα έχει αντίθετη άποψη από εκείνη του Προέδρου της».

Υπογραμμίζοντας την ανακολουθία κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε:

«Όποιος δε θυμάται, μπορεί να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο τις ομιλίες των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη, όταν διαχειριζόταν το κρίσιμο εθνικό θέμα η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και τα πυρά των δύο νυν στελεχών της Ν.Δ. κατά της τότε κυβέρνησης […] Ο κ. Σαμαράς τι απάντησε, όταν η κα Μέρκελ αποκαλούσε ενώπιόν του ως «Μακεδονία» το γειτονικό κράτος;»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επέστησε την προσοχή όλων των κομμάτων, όταν τα στελέχη τους διατυπώνουν απόψεις για την εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων:

«Επ’ αφορμή της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα μας, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να διατυπώνει την άποψη ότι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται ‘on camera’ και τώρα μας κατηγορεί για μυστική διπλωματία. Ας αποφασίσει πως ασκείται η διπλωματία. Όταν σε μια οικογένεια ο γιος έχει διαφορετική άποψη από τον πατέρα και η αδελφή από τον αδελφό, καλό θα ήταν να μην εξωτερικεύονται εις βάρος των εθνικών θεμάτων τα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα