29/01/2018

Η Ν.Δ. ας μη βγάζει την εικόνα της Βαβέλ, όταν διακυβεύονται κρίσιμα εθνικά ζητήματα

Στο φλέγον ζήτημα των διαπραγματέυσεων με την Π.Γ.Δ.Μ. είχε την ευκαρία να αναφερθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Σχετικά με τις διαφορές με το συγκυβερνόν κόμμα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν όντως διαφορές. Ωστόσο, μέχρι τώρα η συνεργασία έχει λειτουργήσει σε κορυφαία ζητήματα, που απασχολούν τη χώρα, όπως τα οικονομικά και εκείνα της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. Το σκοπιανό είναι ένα ζήτημα, που υπάρχουν διαφορές με τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά να θυμίσω ότι και ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Νίκο Κοτζιά, όπως και ο Δημήτρης Καμμένος στον Πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι σε μείζονα εθνικά ζητήματα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία και ψυχραιμία».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, απαντώντας στη μομφή του συνομιλητή του από τη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπενθύμισε ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού έφερε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία», ενώ ακολούθως αναρωτήθηκε «ποιους ωφελεί η μη επίλυση του ζητήματος; Τη Βουλγαρία; Την Τουρκία; Την Αλβανία;» καταλήγοντας ότι «σίγουρα δεν ωφελεί την Ελλάδα». Όσον αφορά την αμφιλεγόμενη στάση της Ν.Δ., προσέθεσε σε σκωπτικό ύφος:

«Ο κ. Κουμουτσάκος, την Τρίτη, έλεγε ότι είναι η πλέον ευνοϊκή συγκυρία επίλυσης του ζητήματος και την επόμενη ημέρα, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη συγκυρία. Ας συνεννοηθούν και ας μη βγάζουν την εικόνα της «Βαβέλ», γιατί αν μη τι άλλο είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα έχει αντίθετη άποψη από εκείνη του Προέδρου της».

Υπογραμμίζοντας την ανακολουθία κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε:

«Όποιος δε θυμάται, μπορεί να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο τις ομιλίες των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη, όταν διαχειριζόταν το κρίσιμο εθνικό θέμα η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και τα πυρά των δύο νυν στελεχών της Ν.Δ. κατά της τότε κυβέρνησης […] Ο κ. Σαμαράς τι απάντησε, όταν η κα Μέρκελ αποκαλούσε ενώπιόν του ως «Μακεδονία» το γειτονικό κράτος;»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επέστησε την προσοχή όλων των κομμάτων, όταν τα στελέχη τους διατυπώνουν απόψεις για την εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων:

«Επ’ αφορμή της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα μας, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να διατυπώνει την άποψη ότι η διαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνεται ‘on camera’ και τώρα μας κατηγορεί για μυστική διπλωματία. Ας αποφασίσει πως ασκείται η διπλωματία. Όταν σε μια οικογένεια ο γιος έχει διαφορετική άποψη από τον πατέρα και η αδελφή από τον αδελφό, καλό θα ήταν να μην εξωτερικεύονται εις βάρος των εθνικών θεμάτων τα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Νερό και απορρίμματα το νέο λάφυρο των ιδιωτών με σφραγίδα Ν.Δ.»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα