12/03/2019

Η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος: 05:30» του τηλεοπτικού σταθμού ‘Open’ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Αμαλία Κάντζου και Βαγγέλη Γιακουμή για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας. Στο ερώτημα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει μέσω της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου. Να μην αναφερθούμε στα συγχαρητήρια του κ. Μοσκοβισί, του κ. Σεντένο και των υπολοίπων Ευρωπαίων αξιωματούχων; Από το 2010 έως και σήμερα, οι πολίτες έκαναν πολλές θυσίες, πλέον η κατάσταση βελτιώνεται σταθερά και έχουμε αρχίσει να συλλέγουμε τους καρπούς της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα».

Στην ερώτηση για τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε:

«Το ποσοστό ανεργίας ύψους 27% δεν είναι ένα απλό νούμερο, αλλά κρύβει πίσω του ανθρώπους. Το γεγονός ότι τώρα έχει μειωθεί στο 18%, με τη δημιουργία 320.000 νέων θέσεων εργασίας, σημαίνει ότι, αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βγήκαν από το περιθώριο και εργάζονται».

Συνεχίζοντας και με αφορμή τα θέματα της αποκατάστασης των συνεπειών της κρίσης, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Ο τομέας της καθαριότητας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στην προκήρυξη μέσω Α.Σ.Ε.Π. 8.300 θέσεων, ενώ άλλοι στόχευαν στην ιδιωτικοποίηση αυτού του τόσο κρίσιμου τομέα».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε:

«Μήπως νομίζει κάποιος ότι διαθέτουμε «μνήμη χρυσόψαρου»; Ξεχάσαμε τα χιλιάδες λουκέτα στην αγορά την περίοδο 2010-2014; Το 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Γ.Ε.Μ.Η., έκλεισε με 32.000 εγγραφές νέων επιχειρήσεων και 18.000 διαγραφές, τις εξαγωγές να καλπάζουν σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας και ξεπερνώντας το «φράγμα» των 30 δις ευρώ».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σκωπτικό ύφος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας:

«Έχουμε αφήσει τις δημοσκοπήσεις να τις κερδίζει η Ν.Δ., όπως το κάνει με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προτιμά να κερδίζει στις κάλπες, απευθυνόμενος στους πολίτες και συμμεριζόμενος τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα