12/03/2019

Η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος: 05:30» του τηλεοπτικού σταθμού ‘Open’ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Αμαλία Κάντζου και Βαγγέλη Γιακουμή για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας. Στο ερώτημα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε:

«Η χώρα μας απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει μέσω της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου. Να μην αναφερθούμε στα συγχαρητήρια του κ. Μοσκοβισί, του κ. Σεντένο και των υπολοίπων Ευρωπαίων αξιωματούχων; Από το 2010 έως και σήμερα, οι πολίτες έκαναν πολλές θυσίες, πλέον η κατάσταση βελτιώνεται σταθερά και έχουμε αρχίσει να συλλέγουμε τους καρπούς της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα».

Στην ερώτηση για τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε:

«Το ποσοστό ανεργίας ύψους 27% δεν είναι ένα απλό νούμερο, αλλά κρύβει πίσω του ανθρώπους. Το γεγονός ότι τώρα έχει μειωθεί στο 18%, με τη δημιουργία 320.000 νέων θέσεων εργασίας, σημαίνει ότι, αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βγήκαν από το περιθώριο και εργάζονται».

Συνεχίζοντας και με αφορμή τα θέματα της αποκατάστασης των συνεπειών της κρίσης, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Ο τομέας της καθαριότητας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στην προκήρυξη μέσω Α.Σ.Ε.Π. 8.300 θέσεων, ενώ άλλοι στόχευαν στην ιδιωτικοποίηση αυτού του τόσο κρίσιμου τομέα».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε:

«Μήπως νομίζει κάποιος ότι διαθέτουμε «μνήμη χρυσόψαρου»; Ξεχάσαμε τα χιλιάδες λουκέτα στην αγορά την περίοδο 2010-2014; Το 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Γ.Ε.Μ.Η., έκλεισε με 32.000 εγγραφές νέων επιχειρήσεων και 18.000 διαγραφές, τις εξαγωγές να καλπάζουν σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας και ξεπερνώντας το «φράγμα» των 30 δις ευρώ».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σκωπτικό ύφος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας:

«Έχουμε αφήσει τις δημοσκοπήσεις να τις κερδίζει η Ν.Δ., όπως το κάνει με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προτιμά να κερδίζει στις κάλπες, απευθυνόμενος στους πολίτες και συμμεριζόμενος τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα