16/02/2023

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Γιάννη Σαρακιώτη για προβλήματα του Κτηματολογίου στο Δήμο Λοκρών

Στη Βουλή έφερε προβλήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Κτηματολογίου στο Δήμο Λοκρών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.
Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για τα ως άνω ζητήματα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην ορθή διορθωτική συμπερίληψη μεγάλου τμήματος της περιοχής Μεγαπλατάνου στα όρια του Ο.Τ.Α. Μεγαπλατάνου, αντί εκείνων του Ο.Τ.Α. Αταλάντης. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, από τη συγκεκριμένη πρόβλεψη εξαιρέθηκαν 49 ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν και να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους εξωδικαστικά, χωρίς δηλαδή τη χρηματική επιβάρυνση και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η δικαστική οδός.
Όπως τονίζεται, το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης από τη Διεύθυνση Χωρικών Δεδομένων, «δεν εξαιρέθηκε η προτεινόμενη περιοχή στο ακέραιο, καθώς σε κάποια τμήματα, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, οι ιδιοκτησίες ήταν ήδη δηλωμένες από ιδιώτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν σποραδικά ιδιοκτησίες που φαίνονται στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ως “αγνώστου ιδιοκτήτη” και ο μόνος τρόπος διεκδίκησης από τους ιδιοκτήτες τους είναι η δικαστική οδός».
Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος συνιστά ζήτημα ισονομίας, καθότι οι ιδιοκτήτες των εν λόγω 49 ακινήτων εξωθούνται στη δικαστική οδό, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Μάλιστα, το πρόβλημα καθίσταται οξύτερο, δεδομένου ότι σε μόλις ένα μήνα (16/03/2023) λήγει η ούτως ή άλλως μικρή σε διάρκεια προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων διόρθωσης για την περιοχή του Μεγαπλατάνου».

Διαβάστε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα