11/11/2021

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Σαρακιώτη για τα προβλήματα του Ειρηνοδικείου Αταλάντης

Την επιτακτική και άμεση ανάγκη στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Αταλάντης επισημαίνει μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησής του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Μεταφέροντας την αγωνία των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των δικαστικών επιμελητών, αλλά και των πολιτών της περιοχής, όπως αυτή αποτυπώθηκε και σε πρόσφατη επιστολή τους προς το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι «το Ειρηνοδικείο Αταλάντης έχει βρεθεί ενώπιον μιας εξαιρετικά ζοφερής κατάστασης, όσον αφορά τη λειτουργία του, μετά την αποχώρηση δύο μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων η οποία συντελέστηκε μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2021. Μάλιστα, η επικείμενη αποχώρηση μιας ακόμη μόνιμης δικαστικής υπαλλήλου, της μοναδικής αυτή τη στιγμή, εντός των επομένων ημερών, θα σημάνει την εν τοις πράγμασι αναστολή λειτουργίας του Ειρηνοδικείου».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθυμίζει ότι «η ενσωμάτωση εν έτει 2012 των αρμοδιοτήτων του γειτνιάζοντος πρώην Ειρηνοδικείου Ελάτειας, σε συνδυασμό με τη μη μόνιμη αναπλήρωση των αποχωρήσαντων τριών υπαλλήλων και την απουσία δεύτερου Ειρηνοδίκη στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης, έχει ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή συσσώρευση υποθέσεων και κατ’ επέκταση την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης». Η δημιουργηθείσα κατάσταση, λόγω της κωλυσιεργίας του αρμοδίου Υπουργείου, έχει δυσχεράνει την πραγματοποίηση ακόμη και τυπικών αρμοδιοτήτων, όπως η έκδοση πιστοποιητικών, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων της Λοκρίδας, καθώς ας μη λησμονείται ότι ο όγκος εργασιών του Ειρηνοδικείου Αταλάντης ξεπερνά ακόμη και εκείνον του γειτνιάζοντος Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, μέσω της εξομάλυνσης της λειτουργίας του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης. Το Ειρηνοδικείο Αταλάντης συνιστά μια κραυγαλέα τέτοια περίπτωση της κυβερνητικής ολιγωρίας να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες, καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης όφειλε να είχε ήδη προβλέψει για το διορισμό τριών μονίμων δικαστικών υπαλλήλων και επαρκούς αριθμού Ειρηνοδικών. Ο κ. Υπουργός ας αναλάβει τις ευθύνες του έστω και σήμερα».

Διαβάστε εδώ το κείμενο της ερώτησης του Γιάννη Σαρακιώτη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Αρχείο δελτίων τύπου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χαρίτση-Σαρακιώτη-Μαμουλάκη: «Απαράδεκτη η περικοπή της τακτικής επιχορήγησης των Ερευνητικών Κέντρων»

Την απαράδεκτη περικοπή της τακτικής επιχορήγησης των Ερευνητικών Κέντρων αναδεικνύουν με κοινή ερώτησή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης και οι Αν. Τομεάρχες...

Διαβάστε Περισσότερα

«Τη φωνή του με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ένωσε με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Γιάννης Σαρακιώτης για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης»

Την ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινόμενου της εκρηκτικής αύξησης στις ηλεκτρονικές απάτες υπογράμμισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής...

Διαβάστε Περισσότερα