14/12/2020

Κυβερνητικό χάος στην καταγραφή στοιχείων για τον κορονοϊό αποδεικνύεται μετά από ερωτήσεις του Γ. Σαρακιώτη

Το κυβερνητικό χάος σχετικά με την προβληματική καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων από τη διάτρητη ψηφιακή πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ, στα οποία και στηρίζεται η λήψη αποφάσεων σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης, φιλοξενήθηκε σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Ανάμεσα σε άλλα, στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι 265.668 δείγματα έχουν χαρακτηριστεί ως υπό διερεύνηση, με τον όρο αυτό να εγείρει μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικά, ενώ για σειρά άλλων δεικτών τα στοιχεία της παραπάνω πλατφόρμας παρουσιάζουν αποκλίσεις σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των ημερήσιων εκθέσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Για το ίδιο γεγονός, μόλις πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, από το Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Σαρακιώτη, στην οποία μεταξύ ρωτά τι σημαίνει η ύπαρξη του όρου «υπό διερεύνηση δειγμάτων» και πώς αιτιολογεί η Κυβέρνηση την ύπαρξη αυτού του αριθμού των πολλών χιλιάδων δειγμάτων. Τέλος, σε δηλώσεις του για το θέμα, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρει:

«Είναι πλέον εμφανές ότι η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση δεν πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προτάγματα του επιστημονικού κόσμου», ενώ προσέθεσε:

«Πώς άλλωστε θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό, όταν δε διενεργείται ο αναγκαίος αριθμός μαζικών διαγνωστικών ελέγχων, όπως ζητούν οι επιστημονικοί φορείς του χώρου της υγείας παγκοσμίως, και όταν ο τρόπος καταγραφής των σχετικών στοιχείων θεωρείται αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενος, όπως έχει καταγγελθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα;». Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε:

«Η επιστημονική κοινότητα που σηκώνει τεράστιο βάρος στην προσπάθεια που συντελείται καθημερινά από τον ελληνικό λαό έπρεπε να έχει στα χέρια της τα κατάλληλα εργαλεία – δεδομένα προκειμένου να επιτελέσει την αποστολή της. Εργαλεία και δεδομένα τα οποία είναι αναγκαία για τη διατύπωση ορθών εισηγήσεων και τα οποία της στερεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαιτίας της ανικανότητας και των ιδεοληψιών της».

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα