07/02/2024

Κ. Αρβανίτης και Γ. Σαρακιώτης: «Ο κατήφορος του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα επικυρώθηκε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πέρασε με 330 ψήφους υπέρ, σχετικά με τη συνεχιζόμενη υπονόμευση του Κράτους Δικαίου και της Ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, αναφέρονται με δήλωσή τους ο Ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως επισημαίνουν οι κύριοι Αρβανίτης και Σαρακιώτης: «Η κατάρρευση του Κράτους Δικαίου και ο ευτελισμός των θεσμών στη χώρα μας, κατά τα τελευταία πέντε έτη, δε θα μπορούσε να μείνουν απαρατήρητοι από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η Ν.Δ. και οι συνοδοιπόροι της προσπάθησαν να αποτρέψουν το εν λόγω ψήφισμα καλύπτοντας “κάτω από το χαλί” για ακόμη μια φορά τη θεσμική ανυποληψία, στην οποία έχει οδηγηθεί η πατρίδα μας.

Ωστόσο, οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις και λογοδοσία όσον αφορά το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, την υπονόμευση της Ελευθερίας του Τύπου με τον καταιγισμό αγωγών και μηνύσεων (SLAPPs) εναντίον μαχόμενων δημοσιογράφων, τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, την έξαρση της αστυνομικής βίας, τα αλλεπάλληλα φαινόμενα διακρίσεων εις βάρος μειονοτήτων, τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, την έξαρση της διαφθοράς, τη συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και τις παρεμβάσεις στη λειτουργία Ανεξάρτητων Αρχών.

Τα τελευταία πέντε έτη, η Ελλάδα κείται μακράν των ευρωπαϊκών αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Προόδου. Των αξιών ενός ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, με πραγματικά ανεξάρτητες Αρχές και ουσιαστικά αδέσμευτη Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη δεν αξίζει στους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι ορθώνουν το ανάστημά τους με αυτοπεποίθηση και πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία θα εξακολουθήσει, με όλες τις δυνάμεις του, να συνιστά τη φωνή αυτών των πολιτών».

Αρχείο δελτίων τύπου

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στις αθλιότητες Παύλου Μαρινάκη

Στις αθλιότητες και στις ύβρεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μαρινάκη απάντησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η “Κυβέρνηση των αρίστων” προτάσσει τον ποινικό λαϊκισμό αντί της επιστήμης»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αρχικά, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Δήλωση Σαρακιώτη για την ωμή παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε δήλωση, με αφορμή την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους τραμπουκισμούς της φρουράς του στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα