25/11/2016

Μήνυμα Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη για την επέτειο του Γοργοποτάμου

Όταν αναφερόμαστε στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου 1942, αναφερόμαστε σε μία από τις σημαντικότερες πράξεις ηρωισμού της Εθνικής Αντίστασης. Αναφερόμαστε σε μία κορυφαία στιγμή επίδειξης κοινού πνεύματος, αδελφοσύνης και ενότητας εκ μέρους των δύο μεγαλύτερων αντάρτικων ομάδων της περιόδου της Κατοχής.

Συνηθίζεται να εκφράζεται η άποψη ότι «χωρίς Ζέρβα δε γινόταν, χωρίς Άρη δεν πετύχαινε» και πράγματι, έτσι είναι. Η συνεργασία των δύο ομάδων έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα αποκοπής του ανεφοδιασμού των γερμανικών στρατευμάτων στη Βόρειο Αφρική στρέφοντας τα βλέμματα των αγωνιζόμενων λαών στη χώρα μας. Διαχρονικά διακυβεύματα και διαχρονικά μηνύματα, από τα οποία οφείλουμε όλοι να διδασκόμαστε.

Η 74η επέτειος από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου βρίσκει την Ελλάδα ενώπιον νέων προκλήσεων και δυσκολιών, οι οποίες μπορούν να ξεπεραστούν μόνο μέσα από κοινή προσπάθεια, με ειλικρινή συνεννόηση και με αίσθημα ευθύνης προς την κληρονομιά των προγόνων μας και προς το μέλλον των παιδιών μας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα