03/12/2020

Γ. Σαρακιώτης για Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Αναζητείται οραματικός στρατηγικός σχεδιασμός»

Η 3η του Δεκέμβρη, δεν είναι απλά μία ημέρα που οφείλει κάνεις να απευθύνει ένα μήνυμα, απλά και μόνο για να υπενθυμίσει τη φραστική προσήλωσή του στην αξία της ισότητας των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των ΑμεΑ. Η αταλάντευτη προσήλωση, άλλωστε οφείλει να διαπνέει την καθημερινή δράση και τις ασκούμενες πολιτικές. Το προηγούμενο διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τα σημερινά φραστικά μηνύματα, απέκτησαν απτό περιεχόμενο, όταν και:

– εισήχθη η κουλτούρα εξωστρέφειας στη λειτουργία των μονάδων κοινωνικής φροντίδας, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

– καταρτίστηκε η πρώτη Εθνική Στρατηγική Αποϊδρυματοποίησης.

– σχεδιάστηκαν δράσεις αποϊδρυματοποίησης Ατόμων με Αναπηρία για την περίοδο 2018 – 2020, με πρωτοφανή χρηματοδότηση σε κατά τόπους δημόσιες δομές.

– υπήρξε πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση, μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία της λειτουργίας 160 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 2.230 άτομα με αναπηρία, με προϋπολογισμό 51 εκατ. ευρώ.

δημόσιοι οργανισμοί της περιοχής μας, μετά από επίμονες διεκδικήσεις, αύξησαν εντυπωσιακά τα έσοδα τους με συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

–  αξιοποιήθηκαν προγράμματα απασχόλησης, με αποτέλεσμα τη στελέχωση κρίσιμης σημασίας δομών με ανθρώπινοεπιστημονικό δυναμικό, ειδικοτήτων ανθρωποκεντρικής προέλευσης.

– υπήρξε σχεδιασμός και προετοιμασία για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εργασίας, μόνιμου χαρακτήρα.

– υποβλήθηκαν προτάσεις για την ολιστική καταστατική αναδιοργάνωση των οργανισμών, μέσω των οποίων εξασφαλίζονταν ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας τους, η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο προσανατολισμός αυτών στην κοινότητα.

Τα παραπάνω, συνιστούν μια πολύ σύντομη παράθεση ορισμένων όσων αποτέλεσαν το πραγματικό περιεχόμενο των μηνυμάτων που απορρέουν από τη σημερινή συμβολική ημέρα. Ενέργειες που διαπνέονταν από οραματικό, στρατηγικό σχεδιασμό. Οραματικός στρατηγικός σχεδιασμός, που σήμερα δυστυχώς αναζητείται…

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα