25/11/2023

Μήνυμα Γ. Σαρακιώτη για την 81η Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής συνεννόησης απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την 81η Επέτειο από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Συμπληρώνονται φέτος 81 χρόνια από τη μεγαλειώδη πράξη Αντίστασης της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Η ηρωική πράξη της 25ης προς την 26η Νοεμβρίου 1942 επέφερε ένα αποφασιστικό πλήγμα στις κατοχικές δυνάμεις, ενώ απέστειλε ένα μήνυμα ελπίδας και μια πνοή ελευθερίας σε ολόκληρη την κατεχόμενη Ευρώπη.

Παράλληλα, συνέστησε παράδειγμα αδελφοσύνης και ανιδιοτέλειας και προς το εσωτερικό, λόγω της σύμπραξης των δυνάμεων του Ε.Λ.Α.Σ. υπό τον Άρη Βελουχιώτη, με εκείνες του Ε.Δ.Ε.Σ. του Ναπολέοντα Ζέρβα, με στόχο ανώτερα εθνικά και συμμαχικά ιδανικά.

Με αφορμή την Επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης, με διαρκή τη δέσμευσή μας ότι δε λησμονούμε τους αγώνες και τις θυσίες τους. Αντιθέτως, διδασκόμαστε από το ένδοξο παρελθόν όντας σταθερά προσηλωμένοι στα αγαθά της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα