27/02/2019

Μετά τη «σκευωρία» άκρα του τάφου σιωπή

Ζωηρή ήταν η συζήτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη, με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση». Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, ενώ στην αρχή είχε μια έντονη στιχομυθία με τον Βουλευτή της Ν.Δ. Μάριο Σαλμά σχετικά με τη δικογραφία και την άρση ασυλίας του κ. Σαλμά για τις υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις, υπενθυμίζοντας ότι:

«Επί ημερών της Ν.Δ. εκτινάχθηκε το κόστος της συγκεκριμένης εξέτασης αρθροσκόπησης στα 1.500 ευρώ και φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που το μείωσε στα 300 ευρώ, επειδή δεν το μείωσε από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης;»

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε σε ερωτήσεις για τα ζητήματα τόσο του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου όσο και του κ. Νίκου Γεωργιάδη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Το θέμα του κ. Τσουκάτου και των χρημάτων, που κατέβαλε η Siemens στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν το αναδεικνύουμε εμείς, αλλά η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη. Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να λάβει απαντήσεις για τα 16 δις δρχ. τα οποία κατέληξαν στα ταμεία ενός πολιτικού κόμματος, για όσα συνέβαιναν πριν το 2009 και πως χρεοκόπησε η χώρα; Όσον αφορά το θέμα του κ. Γεωργιάδη, πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. και στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη σε πρώτο βαθμό σε 28 μήνες φυλάκιση και καταβολή προστίμου, γιατί ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια. Επίσης, ήταν παρόντα στη δίκη κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και πολλά εξ αυτών συνεχίζουν να υπερασπίζονται τον κ. Γεωργιάδη. Αν ήταν μία καθαρίστρια, η οποία θα καταδικαζόταν σε κάποιους μήνες φυλάκιση, δε φαντάζομαι να ανέβαιναν στα κάγκελα τα στελέχη της Ν.Δ.. Όμως, για τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ένα ειδεχθές αδίκημα, υπάρχει μεγάλη αναταραχή στη Ν.Δ.. Ήταν «σκευωρία» μέχρι πριν κάποια χρόνια και λοιδορήθηκε ο δημοσιογράφος, που ανέδειξε το θέμα, ενώ τώρα επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή»».

Επιπροσθέτως, παραθέτοντας την άποψή του για τη διαμόρφωση της ατζέντας των ημερών, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι:

«Προσωπικά θα προτιμούσα να συζητούσαμε για τα πεπραγμένα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο χώρο της υγείας. Από εκεί που ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας το 2013 έλεγε ότι «δεν μπορούμε να καλύψουμε όλους τους Έλληνες πολίτες», αυτή η κυβέρνηση το 2016 με νόμο της κάλυψε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας, προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία. Πραγματοποιήθηκαν 18.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσω Α.Σ.Ε.Π., τα οποία κατέρρεαν, ενώ 5.500 βρίσκονται σε αναμονή. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χρωστούσε 2 δις ευρώ στις αρχές του 2015, τα οποία μηδενίστηκαν. Επίσης, το έλλειμμα των 700 εκατ. ευρώ των νοσοκομείων έχει μετατραπεί σε πλεόνασμα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα