16/05/2016

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης

Με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 3107/ 13.05.2016 Υπόμνημα/επιστολή του του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, που απέστειλε την Παρασκευή, 13/05/2016, ο βουλευτής Ν. Φθιώτιδος, Γιάννης Σαρακιώτης, θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό Τμήμα της Σκάλας Αταλάντης και ζητά την άμεση ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου, όπως αναφέρει, να καταστεί δυνατή η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-υπομνήματος του βουλευτή προς τον κ. Υπουργό:

« Προς:

Τον Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσα

 

Κοιν.:

Τον Αξιότιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Ράπτη

 

Αθήνα, 12η Μαΐου, 2016

Θέμα:   «Τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό  Τμήμα Σκάλας Αταλάντης»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.  Ειδικότερα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης καταργήθηκε από Υπολιμεναρχείο και μετατάχθηκε σε τμήμα, καθώς και το Α΄ Λ/Τ Αρκίτσας, που υπαγόταν στο Υ/Χ Σκάλας Αταλάντης, σε λιμενικό φυλάκιο από την 30/08/2014 σύμφωνα με το π.δ. 81/2014 (ΦΕΚ Α΄125) με λιμενική αρχή υπαγωγής το Λ/Χ Στυλίδας. Η χιλιομετρική απόσταση από την λιμενική αρχή υπαγωγής είναι περί τα 90 χιλιόμετρα.
  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης και, το υπαγόμενο σε αυτό, Λ/Φ Αρκίτσας είναι υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία του Πορθμείου Αρκίτσας –Αιδηψού και την ασφαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων όλο το χρόνο με ιδιαίτερη έμφαση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αυξάνεται αλματωδώς η επιβατική κίνηση.
  • Η δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης εκτείνεται από το ακρωτήρι Θεολόγου έως το ακρωτήρι Καλάμου (62 χλμ συνολικά), περιοχή όπου με την υπάρχουσα μειωμένη δύναμη του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης (οργανική δύναμη 20 άτομα μετά τον Καλλικράτη ) είναι αδύνατον να αστυνομεύεται πλήρως σε σχέση με την προτέρα κατάσταση, όταν η οργανική του δύναμη ανερχόταν σε 35 άτομα. Επιπροσθέτως η παρούσα οργανική δύναμη σύμφωνα με τον κανονισμό είναι 20 άτομα, ενώ η ήδη υπάρχουσα σύνθεση είναι 14 άτομα, αριθμός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας στην εκτέλεση των υπηρεσιακών και αστυνομικών καθηκόντων της.

 

 –    α) Στη δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης υπάγονται 4 αλιευτικά καταφύγια: Σκάλας Αταλάντης –Λιβανατών –Αρκίτσας- Θεολόγου με αυξημένη αλιευτική δραστηριότητα

β) τα αλιευτικά καταφύγια Σκάλας Αταλάντης και Αρκίτσας είναι επίσης καθορισμένοι λιμένες φορτοεκφόρτωσης μέσης αλιείας (γρι-γρι/ μηχανότρατες),

γ) στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης δραστηριοποιούνται τρεις μονάδες παραγωγής ιχθύων, οι οποίες αυξάνονται λόγω μετεγκατάστασης μονάδων από άλλες ζώνες/περιοχές. 

     –      Tην καλοκαιρινή περίοδο παρατηρείται αυξημένη προσέλευση λουoμένων στις παραλίες Σκάλας Αταλάντης –Σουβάλας- Λυβριχιού- Αρκίτσας- Θεολόγου. 

     –      Υπάρχει έντονη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα καθώς και παράνομη δραστηριότητα έργων επί αιγιαλού και παραλίας. 

Συνεκτιμώντας τους λόγους που προεκτέθησαν, θεωρώ αναγκαία την ενίσχυση του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή & εύρυθμη λειτουργία του.

           

Με εκτίμηση,

 

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σε Καρπενήσι και Ευρυτανία ο Γ. Σαρακιώτης για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Περιοδεία στην πόλη του Καρπενησίου και στην Π.Ε. Ευρυτανίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Συντονιστής Τομεαρχών της Κ.Ο. και Συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης για Ογκολογικό Κέντρο Νοσοκομείου Λαμίας: «Φοράμε τη “φανέλα” της Φθιώτιδας – Στηρίζουμε την ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου»

Για το θέμα της επικείμενης ανέγερσης του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Λάρισας και τη Θεσσαλία, τοποθετείται μέσω δήλωσής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του...

Διαβάστε Περισσότερα