16/05/2016

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης

Με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 3107/ 13.05.2016 Υπόμνημα/επιστολή του του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, που απέστειλε την Παρασκευή, 13/05/2016, ο βουλευτής Ν. Φθιώτιδος, Γιάννης Σαρακιώτης, θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό Τμήμα της Σκάλας Αταλάντης και ζητά την άμεση ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου, όπως αναφέρει, να καταστεί δυνατή η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-υπομνήματος του βουλευτή προς τον κ. Υπουργό:

« Προς:

Τον Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσα

 

Κοιν.:

Τον Αξιότιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Ράπτη

 

Αθήνα, 12η Μαΐου, 2016

Θέμα:   «Τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό  Τμήμα Σκάλας Αταλάντης»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.  Ειδικότερα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης καταργήθηκε από Υπολιμεναρχείο και μετατάχθηκε σε τμήμα, καθώς και το Α΄ Λ/Τ Αρκίτσας, που υπαγόταν στο Υ/Χ Σκάλας Αταλάντης, σε λιμενικό φυλάκιο από την 30/08/2014 σύμφωνα με το π.δ. 81/2014 (ΦΕΚ Α΄125) με λιμενική αρχή υπαγωγής το Λ/Χ Στυλίδας. Η χιλιομετρική απόσταση από την λιμενική αρχή υπαγωγής είναι περί τα 90 χιλιόμετρα.
  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης και, το υπαγόμενο σε αυτό, Λ/Φ Αρκίτσας είναι υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία του Πορθμείου Αρκίτσας –Αιδηψού και την ασφαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων όλο το χρόνο με ιδιαίτερη έμφαση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αυξάνεται αλματωδώς η επιβατική κίνηση.
  • Η δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης εκτείνεται από το ακρωτήρι Θεολόγου έως το ακρωτήρι Καλάμου (62 χλμ συνολικά), περιοχή όπου με την υπάρχουσα μειωμένη δύναμη του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης (οργανική δύναμη 20 άτομα μετά τον Καλλικράτη ) είναι αδύνατον να αστυνομεύεται πλήρως σε σχέση με την προτέρα κατάσταση, όταν η οργανική του δύναμη ανερχόταν σε 35 άτομα. Επιπροσθέτως η παρούσα οργανική δύναμη σύμφωνα με τον κανονισμό είναι 20 άτομα, ενώ η ήδη υπάρχουσα σύνθεση είναι 14 άτομα, αριθμός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας στην εκτέλεση των υπηρεσιακών και αστυνομικών καθηκόντων της.

 

 –    α) Στη δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης υπάγονται 4 αλιευτικά καταφύγια: Σκάλας Αταλάντης –Λιβανατών –Αρκίτσας- Θεολόγου με αυξημένη αλιευτική δραστηριότητα

β) τα αλιευτικά καταφύγια Σκάλας Αταλάντης και Αρκίτσας είναι επίσης καθορισμένοι λιμένες φορτοεκφόρτωσης μέσης αλιείας (γρι-γρι/ μηχανότρατες),

γ) στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης δραστηριοποιούνται τρεις μονάδες παραγωγής ιχθύων, οι οποίες αυξάνονται λόγω μετεγκατάστασης μονάδων από άλλες ζώνες/περιοχές. 

     –      Tην καλοκαιρινή περίοδο παρατηρείται αυξημένη προσέλευση λουoμένων στις παραλίες Σκάλας Αταλάντης –Σουβάλας- Λυβριχιού- Αρκίτσας- Θεολόγου. 

     –      Υπάρχει έντονη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα καθώς και παράνομη δραστηριότητα έργων επί αιγιαλού και παραλίας. 

Συνεκτιμώντας τους λόγους που προεκτέθησαν, θεωρώ αναγκαία την ενίσχυση του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή & εύρυθμη λειτουργία του.

           

Με εκτίμηση,

 

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Νερό και απορρίμματα το νέο λάφυρο των ιδιωτών με σφραγίδα Ν.Δ.»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα