16/05/2016

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης

Με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 3107/ 13.05.2016 Υπόμνημα/επιστολή του του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, που απέστειλε την Παρασκευή, 13/05/2016, ο βουλευτής Ν. Φθιώτιδος, Γιάννης Σαρακιώτης, θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό Τμήμα της Σκάλας Αταλάντης και ζητά την άμεση ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου, όπως αναφέρει, να καταστεί δυνατή η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-υπομνήματος του βουλευτή προς τον κ. Υπουργό:

« Προς:

Τον Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσα

 

Κοιν.:

Τον Αξιότιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Ράπτη

 

Αθήνα, 12η Μαΐου, 2016

Θέμα:   «Τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό  Τμήμα Σκάλας Αταλάντης»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.  Ειδικότερα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης καταργήθηκε από Υπολιμεναρχείο και μετατάχθηκε σε τμήμα, καθώς και το Α΄ Λ/Τ Αρκίτσας, που υπαγόταν στο Υ/Χ Σκάλας Αταλάντης, σε λιμενικό φυλάκιο από την 30/08/2014 σύμφωνα με το π.δ. 81/2014 (ΦΕΚ Α΄125) με λιμενική αρχή υπαγωγής το Λ/Χ Στυλίδας. Η χιλιομετρική απόσταση από την λιμενική αρχή υπαγωγής είναι περί τα 90 χιλιόμετρα.
  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης και, το υπαγόμενο σε αυτό, Λ/Φ Αρκίτσας είναι υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία του Πορθμείου Αρκίτσας –Αιδηψού και την ασφαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων όλο το χρόνο με ιδιαίτερη έμφαση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αυξάνεται αλματωδώς η επιβατική κίνηση.
  • Η δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης εκτείνεται από το ακρωτήρι Θεολόγου έως το ακρωτήρι Καλάμου (62 χλμ συνολικά), περιοχή όπου με την υπάρχουσα μειωμένη δύναμη του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης (οργανική δύναμη 20 άτομα μετά τον Καλλικράτη ) είναι αδύνατον να αστυνομεύεται πλήρως σε σχέση με την προτέρα κατάσταση, όταν η οργανική του δύναμη ανερχόταν σε 35 άτομα. Επιπροσθέτως η παρούσα οργανική δύναμη σύμφωνα με τον κανονισμό είναι 20 άτομα, ενώ η ήδη υπάρχουσα σύνθεση είναι 14 άτομα, αριθμός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας στην εκτέλεση των υπηρεσιακών και αστυνομικών καθηκόντων της.

 

 –    α) Στη δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης υπάγονται 4 αλιευτικά καταφύγια: Σκάλας Αταλάντης –Λιβανατών –Αρκίτσας- Θεολόγου με αυξημένη αλιευτική δραστηριότητα

β) τα αλιευτικά καταφύγια Σκάλας Αταλάντης και Αρκίτσας είναι επίσης καθορισμένοι λιμένες φορτοεκφόρτωσης μέσης αλιείας (γρι-γρι/ μηχανότρατες),

γ) στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης δραστηριοποιούνται τρεις μονάδες παραγωγής ιχθύων, οι οποίες αυξάνονται λόγω μετεγκατάστασης μονάδων από άλλες ζώνες/περιοχές. 

     –      Tην καλοκαιρινή περίοδο παρατηρείται αυξημένη προσέλευση λουoμένων στις παραλίες Σκάλας Αταλάντης –Σουβάλας- Λυβριχιού- Αρκίτσας- Θεολόγου. 

     –      Υπάρχει έντονη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα καθώς και παράνομη δραστηριότητα έργων επί αιγιαλού και παραλίας. 

Συνεκτιμώντας τους λόγους που προεκτέθησαν, θεωρώ αναγκαία την ενίσχυση του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή & εύρυθμη λειτουργία του.

           

Με εκτίμηση,

 

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του»

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (16/08) για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα