16/05/2016

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης

Με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 3107/ 13.05.2016 Υπόμνημα/επιστολή του του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, που απέστειλε την Παρασκευή, 13/05/2016, ο βουλευτής Ν. Φθιώτιδος, Γιάννης Σαρακιώτης, θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό Τμήμα της Σκάλας Αταλάντης και ζητά την άμεση ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου, όπως αναφέρει, να καταστεί δυνατή η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-υπομνήματος του βουλευτή προς τον κ. Υπουργό:

« Προς:

Τον Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσα

 

Κοιν.:

Τον Αξιότιμο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Ράπτη

 

Αθήνα, 12η Μαΐου, 2016

Θέμα:   «Τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό  Τμήμα Σκάλας Αταλάντης»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να θέσω υπ’ όψιν σας τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.  Ειδικότερα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα: 

  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης καταργήθηκε από Υπολιμεναρχείο και μετατάχθηκε σε τμήμα, καθώς και το Α΄ Λ/Τ Αρκίτσας, που υπαγόταν στο Υ/Χ Σκάλας Αταλάντης, σε λιμενικό φυλάκιο από την 30/08/2014 σύμφωνα με το π.δ. 81/2014 (ΦΕΚ Α΄125) με λιμενική αρχή υπαγωγής το Λ/Χ Στυλίδας. Η χιλιομετρική απόσταση από την λιμενική αρχή υπαγωγής είναι περί τα 90 χιλιόμετρα.
  • Το Γ’ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης και, το υπαγόμενο σε αυτό, Λ/Φ Αρκίτσας είναι υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία του Πορθμείου Αρκίτσας –Αιδηψού και την ασφαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων όλο το χρόνο με ιδιαίτερη έμφαση κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε αυξάνεται αλματωδώς η επιβατική κίνηση.
  • Η δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης εκτείνεται από το ακρωτήρι Θεολόγου έως το ακρωτήρι Καλάμου (62 χλμ συνολικά), περιοχή όπου με την υπάρχουσα μειωμένη δύναμη του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης (οργανική δύναμη 20 άτομα μετά τον Καλλικράτη ) είναι αδύνατον να αστυνομεύεται πλήρως σε σχέση με την προτέρα κατάσταση, όταν η οργανική του δύναμη ανερχόταν σε 35 άτομα. Επιπροσθέτως η παρούσα οργανική δύναμη σύμφωνα με τον κανονισμό είναι 20 άτομα, ενώ η ήδη υπάρχουσα σύνθεση είναι 14 άτομα, αριθμός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας στην εκτέλεση των υπηρεσιακών και αστυνομικών καθηκόντων της.

 

 –    α) Στη δικαιοδοσία του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης υπάγονται 4 αλιευτικά καταφύγια: Σκάλας Αταλάντης –Λιβανατών –Αρκίτσας- Θεολόγου με αυξημένη αλιευτική δραστηριότητα

β) τα αλιευτικά καταφύγια Σκάλας Αταλάντης και Αρκίτσας είναι επίσης καθορισμένοι λιμένες φορτοεκφόρτωσης μέσης αλιείας (γρι-γρι/ μηχανότρατες),

γ) στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Αταλάντης δραστηριοποιούνται τρεις μονάδες παραγωγής ιχθύων, οι οποίες αυξάνονται λόγω μετεγκατάστασης μονάδων από άλλες ζώνες/περιοχές. 

     –      Tην καλοκαιρινή περίοδο παρατηρείται αυξημένη προσέλευση λουoμένων στις παραλίες Σκάλας Αταλάντης –Σουβάλας- Λυβριχιού- Αρκίτσας- Θεολόγου. 

     –      Υπάρχει έντονη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα καθώς και παράνομη δραστηριότητα έργων επί αιγιαλού και παραλίας. 

Συνεκτιμώντας τους λόγους που προεκτέθησαν, θεωρώ αναγκαία την ενίσχυση του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή & εύρυθμη λειτουργία του.

           

Με εκτίμηση,

 

Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Με ομιλίες του Αλ. Χαρίτση και του Γ. Σαρακιώτη η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στη Δράμα

Με ομιλίες του Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτση και του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Σαρακιώτη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα, με θέμα την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα