16/09/2019

Με προοδευτικό όραμα ενάντια στην οπισθοδρόμηση

Η παραμονή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε θέση πρωταγωνιστή για τις αναγκαίες μεγάλες προοδευτικές αλλαγές επιβεβαιώθηκε μέσω της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή Δ.Ε.Θ., όπως τόνισε σε δήλωσή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως τόνισε:

«Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποδεικνύει ότι είναι έτοιμος να συμβάλει εποικοδομητικά στο διάλογο για την επόμενη ημέρα της χώρας, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον απολυταρχισμό της σημερινής κυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση, καθώς η πατριδοκαπηλία, η οικογενειοκρατία και η διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα όραμα για τον 21ο αιώνα».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις συγκρίσεις μεταξύ 2015 και 2019, με αφορμή και όσα ειπώθηκαν στη φετινή Δ.Ε.Θ.:

«Ας θυμηθούμε την Ελλάδα του 2015: εκτεταμένη οικονομική κρίση με χιλιάδες συμπολίτες μας να αναζητούν τροφή στους κάδους των σκουπιδιών, συρρικνωμένο Α.Ε.Π. κατά 25% μετά από μια μακρά περίοδο άγονης λιτότητας, ανεργία στο 27%, ελλειμματικά δημόσια ταμεία και ένα διαρκώς διογκούμενο δημόσιο χρέος χωρίς προοπτική ρύθμισής του. Τι παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019; Μία χώρα εκτός μνημονίων με την κοινωνία να επουλώνει αργά αλλά σταθερά τις πληγές της, μείωση του «δικού τους» ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 20% στο 13,3%, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς για την κοινωνική συνοχή όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η ειδική αγωγή, ρύθμιση των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία σε 120 δόσεις, μειώσεις ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια. Όλα αυτά δεν παραγράφονται και δε σβήνονται από τη συνείδηση του κόσμου».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε:

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται και μας κρίνουν όλους αυστηρά… Βλέπουν την υποκρισία στο προσφυγικό που ξαφνικά κατέστη «γεωπολιτικό πρόβλημα» και όχι «αποτέλεσμα κυβερνητικής αναλγησίας», τις παλινωδίες και τον εμπαιγμό όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις θεσμικές εκτροπές «για τα μάτια» του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη νέου διοικητή της Ε.Υ.Π., την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης η οποία είχε προαναγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από στελέχη της Ν.Δ., την απεμπόληση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε απόλυτη αρμονία με τις επιθυμίες του Σ.Ε.Β….»

Αρχείο δελτίων τύπου

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Νερό και απορρίμματα το νέο λάφυρο των ιδιωτών με σφραγίδα Ν.Δ.»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα