16/09/2019

Με προοδευτικό όραμα ενάντια στην οπισθοδρόμηση

Η παραμονή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε θέση πρωταγωνιστή για τις αναγκαίες μεγάλες προοδευτικές αλλαγές επιβεβαιώθηκε μέσω της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη φετινή Δ.Ε.Θ., όπως τόνισε σε δήλωσή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως τόνισε:

«Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποδεικνύει ότι είναι έτοιμος να συμβάλει εποικοδομητικά στο διάλογο για την επόμενη ημέρα της χώρας, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον απολυταρχισμό της σημερινής κυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση, καθώς η πατριδοκαπηλία, η οικογενειοκρατία και η διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα όραμα για τον 21ο αιώνα».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στις συγκρίσεις μεταξύ 2015 και 2019, με αφορμή και όσα ειπώθηκαν στη φετινή Δ.Ε.Θ.:

«Ας θυμηθούμε την Ελλάδα του 2015: εκτεταμένη οικονομική κρίση με χιλιάδες συμπολίτες μας να αναζητούν τροφή στους κάδους των σκουπιδιών, συρρικνωμένο Α.Ε.Π. κατά 25% μετά από μια μακρά περίοδο άγονης λιτότητας, ανεργία στο 27%, ελλειμματικά δημόσια ταμεία και ένα διαρκώς διογκούμενο δημόσιο χρέος χωρίς προοπτική ρύθμισής του. Τι παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019; Μία χώρα εκτός μνημονίων με την κοινωνία να επουλώνει αργά αλλά σταθερά τις πληγές της, μείωση του «δικού τους» ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 20% στο 13,3%, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς για την κοινωνική συνοχή όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η ειδική αγωγή, ρύθμιση των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία σε 120 δόσεις, μειώσεις ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια. Όλα αυτά δεν παραγράφονται και δε σβήνονται από τη συνείδηση του κόσμου».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε:

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται και μας κρίνουν όλους αυστηρά… Βλέπουν την υποκρισία στο προσφυγικό που ξαφνικά κατέστη «γεωπολιτικό πρόβλημα» και όχι «αποτέλεσμα κυβερνητικής αναλγησίας», τις παλινωδίες και τον εμπαιγμό όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις θεσμικές εκτροπές «για τα μάτια» του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη νέου διοικητή της Ε.Υ.Π., την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης η οποία είχε προαναγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από στελέχη της Ν.Δ., την απεμπόληση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε απόλυτη αρμονία με τις επιθυμίες του Σ.Ε.Β….»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του»

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (16/08) για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα