02/04/2019

Νέα εποχή στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με έμπρακτη αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της

Στον τηλεοπτικό σταθμό ‘Open’ και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος: 05:30» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας με τους δημοσιογράφους Αμαλία Κάντζου και Βαγγέλη Γιακουμή, αλλά και τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο για τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπογράμμισε:

«Ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φυσικά τα στελέχη τους αδυνατούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Η αποκάλυψη των πεπραγμένων τους προέκυψε μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και των Μ.Μ.Ε., η οποία συστάθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ στη δημοσιότητα ήρθαν και τα δάνεια του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη για τα οποία οφείλει επιτέλους να απολογηθεί».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας δημιουργήθηκε από το δίδυμο Μητσοτάκη-Σαμαρά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και σήμερα πάλι ένα δίδυμο Μητσοτάκη-Σαμαρά αρνείται να αναγνωρίσει τα λάθη του, τα οποία οδήγησαν στην αναγνώριση της συγκεκριμένης χώρας ως «Μακεδονία» σκέτο από 140 χώρες. Πλέον, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο κρατών και η Ελλάδα αναβαθμίζει το γεωπολιτικό ρόλο της, αναλαμβάνοντας την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Αξίζει να θυμίσω ότι αυτός ακριβώς ήταν ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο νοών νοείτο. Όσον αφορά το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας, δημιουργείται ένα πλαίσιο εξαιρετικά ευνοϊκό για τους Έλληνες επιχειρηματίες κυρίως της Βορείου Ελλάδας. Η αύξηση της ισχύος μας επέρχεται μέσω τέτοιου είδους συμφωνιών και συμμαχιών και όχι μέσω του πολέμου».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για το θέμα των προγραμματικών προτάσεων των...

Διαβάστε Περισσότερα