02/04/2019

Νέα εποχή στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας με έμπρακτη αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της

Στον τηλεοπτικό σταθμό ‘Open’ και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος: 05:30» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας με τους δημοσιογράφους Αμαλία Κάντζου και Βαγγέλη Γιακουμή, αλλά και τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κύρτσο για τα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., υπογράμμισε:

«Ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φυσικά τα στελέχη τους αδυνατούν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Η αποκάλυψη των πεπραγμένων τους προέκυψε μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και των Μ.Μ.Ε., η οποία συστάθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ στη δημοσιότητα ήρθαν και τα δάνεια του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη για τα οποία οφείλει επιτέλους να απολογηθεί».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας δημιουργήθηκε από το δίδυμο Μητσοτάκη-Σαμαρά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και σήμερα πάλι ένα δίδυμο Μητσοτάκη-Σαμαρά αρνείται να αναγνωρίσει τα λάθη του, τα οποία οδήγησαν στην αναγνώριση της συγκεκριμένης χώρας ως «Μακεδονία» σκέτο από 140 χώρες. Πλέον, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο κρατών και η Ελλάδα αναβαθμίζει το γεωπολιτικό ρόλο της, αναλαμβάνοντας την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας. Αξίζει να θυμίσω ότι αυτός ακριβώς ήταν ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο νοών νοείτο. Όσον αφορά το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας, δημιουργείται ένα πλαίσιο εξαιρετικά ευνοϊκό για τους Έλληνες επιχειρηματίες κυρίως της Βορείου Ελλάδας. Η αύξηση της ισχύος μας επέρχεται μέσω τέτοιου είδους συμφωνιών και συμμαχιών και όχι μέσω του πολέμου».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σε Καρπενήσι και Ευρυτανία ο Γ. Σαρακιώτης για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Περιοδεία στην πόλη του Καρπενησίου και στην Π.Ε. Ευρυτανίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Συντονιστής Τομεαρχών της Κ.Ο. και Συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης για Ογκολογικό Κέντρο Νοσοκομείου Λαμίας: «Φοράμε τη “φανέλα” της Φθιώτιδας – Στηρίζουμε την ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου»

Για το θέμα της επικείμενης ανέγερσης του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Λάρισας και τη Θεσσαλία, τοποθετείται μέσω δήλωσής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του...

Διαβάστε Περισσότερα