25/10/2021

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση Σαρακιώτη για τη “σιδηροδρομική απομόνωση” της Φθιώτιδας και της Φωκίδας

Το θέμα της «σιδηροδρομικής απομόνωσης» της Φθιώτιδας και της Φωκίδας επανέφερε με νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δελφών, των Δημοτικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Συλλόγων και κατοίκων 34 Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης, η αδικαιολόγητη συρρίκνωση των δρομολογίων από 16 σε 4 την εβδομάδα στην παλιά γραμμή Τιθορέα-Αμφίκλεια-Λιλαία-Μπράλος-Λειανοκλάδι συνιστά πλήγμα από πλευράς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εις βάρος μιας περιοχής με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Γι’ αυτό το λόγο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ζήτησε την άμεση επαναφορά των 16 δρομολογίων, εν όψει και της νέας σύμβασης Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Ελληνικό Δημόσιο για τα επόμενα 15 έτη, η οποία θα υπογραφεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος παγίωσης μιας δυσμενούς κατάστασης για δεκάδες Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.

Ο κ. Σαρακιώτης είχε αναδείξει το ζήτημα και μέσω επίκαιρης ερώτησης την 1η Οκτωβρίου, με τον κ. Καραμανλή να αναπολεί την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέροντας ότι «το 2016 ο κύριος συνάδελφος μας λέει ότι τα δρομολόγια ήταν πολύ περισσότερα στην περιοχή του. Ε βέβαια ήταν πολύ περισσότερα…» και εν τέλει να μη δίνει καμία σαφή απάντηση στα ερωτήματα των τοπικών φορέων και των κατοίκων.

Της εν λόγω επίκαιρης ερώτησης είχε προηγηθεί επίσκεψη του Βουλευτή Φθιώτιδας στον Μπράλο και στη Δρυμαία, κατά τη διάρκεια της οποίας σχολίασε σκωπτικά τους τότε πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Σ.Ε. για την επαναφορά… 4 δρομολογίων μετά από καθυστέρηση ενός έτους!

Όπως τονίζει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα πρέπει να σταματήσει να αλλοιώνει την πραγματικότητα παρουσιάζοντας ως “επιτυχία” την επαναφορά 4 από τα 16 δρομολόγια (!), τα οποία εκτελούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Ας σταματήσει να παραμένει απαθής και να οδηγεί στη σιδηροδρομική απομόνωση και στον οικονομικό μαρασμό μια ολόκληρη περιοχή. Ας αφήσουν επιτέλους την επικοινωνία και τις “φιέστες” και ας δώσουν επιτέλους λύση σε ένα πρόβλημα, που οι ίδιοι δημιούργησαν στη Φθιώτιδα και στους όμορους νομούς».

Δείτε εδώ την αναφορά του Βουλευτή Φθιώτιδας και εδώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δελφών, των Δημοτικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Κοινοτήτων, των Τοπικών Συλλόγων και κατοίκων 34 Δημοτικών Ενοτήτων και Κοινοτήτων.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα