19/11/2020

Νέα παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη στη Βουλή για τους ελαιοπαραγωγούς της βρώσιμης ελιάς

Με αναφορά του έφερε στη Βουλή την επιστολή του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου στις 18 Νοεμβρίου 2020 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω της απευθυνόμενης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, αναφοράς, ζητείται η τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Αποφάσεως, με την οποία δεν καλύπτονται οι ελαιοπαραγωγοί (κατά κύριο επάγγελμα αγρότες) της βρώσιμης ελιάς στα εκτελούμενα προγράμματα αποζημιώσεων.

Η παραπάνω παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια προηγουμένων πολλαπλών παρεμβάσεων για το σύνολο του ελαιοπαραγωγικού τομέα, ο οποίος και επλήγη σημαντικά και από τις δυσμενείς συνέπειες που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού. Ενδεικτικά:

  • Στις 4 Νοεμβρίου 2020, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ανάγκη άμεσης στήριξης των ελαιοπαραγωγών, με τη μεταφορά των θέσεων των ελαιοπαραγωγών της Λοκρίδας και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων και δημοσίων ανακοινώσεων του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας και του Αγροτικού Συλλόγου Πελασγίας.
  • Στις 8 Οκτωβρίου 2020, επανακατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την «Άμεση αναγκαιότητα στήριξης των ελαιοπαραγωγών της ποικιλίας Καλαμών» και υπεβλήθη συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων προς το σκοπό αυτό.
  • Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, σε συζήτηση επί Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, ετέθησαν μεταξύ άλλων, τα ζητήματα των χαμηλών τιμών και της παντελούς απουσίας κρατικής αρωγής με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι ελιάς να παραμένουν αδιάθετοι σε αποθήκες.
  • Στις 29 Ιουλίου 2020, κατατέθηκε ερώτηση για την άμεση στήριξη του προϊόντος της ελιάς ποικιλίας Καλαμών και των ελαιοπαραγωγών, που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.
  • Στις 3 Ιουνίου 2020, μετετράπη σε Επίκαιρη η Ερώτηση που κατατέθηκε στις 10 Απριλίου 2020 προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με το ζήτημα των αυθαίρετων αυξήσεων ύψους 58% στην ασφαλιζόμενη τιμή της ελιάς ποικιλίας Καλαμών και έως τότε παρέμενε αναπάντητη.
  • Στις 13 Μαΐου 2020, κατατέθηκε ερώτηση που επεσήμανε τους πιθανούς κινδύνους καθυστερημένης εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2020.

Διαβάστε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτη και εδώ την επιστολή του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα